Kammeradvokaten har undersøgt, om man kunne stoppe betalinger til Loud

Hvis staten holder op med at betale til Radio Loud, vil det udløse et erstatningsansvar, vurderer Kammeradvokaten

Kulturministeren bad i begyndelsen af november Kammeradvokaten om at vurdere ”muligheden for at undlade at finansiere” tilskuddet til Radio Loud, der drives af Kulturradio Danmark.

Det fremgår af et svar til Folketingets Kulturudvalg, der blev offentliggjort i fredags.

I svaret vurderer Kammeradvokaten, at det ikke kan lade sig gøre uden at udbetale en form for erstatning til ejerkredsen bag Kulturradio Danmark.

Det vil ”således i udgangspunkt udløse et erstatningsansvar for staten” i forhold til de økonomiske tab, som det måtte udgøre for Kulturradio Danmark, lyder det i svaret.

Over 260 millioner i tilskud

Dermed ville det altså åbne for, at staten skulle udbetale erstatning til Berlingske Media, som ejer 91,1 procent af Kulturradio Danmark.

Kammeradvokaten har også undersøgt, om staten kan tilbagekalde sendetilladelsen til Kulturradio Danmark. Her vurderer Kammeradvokaten, at der ville være tale om ekspropriation, og at det formentlig ville kræve en ny lov, hvis man skulle kunne ekspropriere i det konkrete tilfælde.

Radiokanalen Loud, som fra årsskiftet kommer til at hedde 24syv, har en sendetilladelse, der løber i fire år i alt fra 1. april 2020.

Det samlede tilskud over de fire år er 263,4 millioner kroner. I 2021 lød tilskuddet på 66,4 millioner kroner.

Berlingske Medias overtagelse af majoriteten i selskabet bag Radio Loud har mødt kritik fra blandt andre Heartbeats og Zetland, der mener, at Berlingske Media med statsstøtte i ryggen vil bruge det til at oprette en podcastfabrik.

I midten af november fik Kulturradio Danmark godkendt en række ændringer for Radio Loud af Radio- og tv-nævnet.

0 Kommentarer