Kamber var for bred for Rørbye Rønn

Den nu fyrede mediedirektør i DR, Mikael Kamber, konstaterer, at de fyrede chefer i DR var nogle af de mest markante fortalere for en bred defintion af public service.

Den nu fyrede mediedirektør i DR, Mikael Kamber, konstaterer, at de fyrede chefer i DR var nogle af de mest markante fortalere for en bred defintion af public service.

I et interview med DR.dk udtrykker Mikael Kamber både skuffelse og afklarethed omkring sin fratræden fra DR.

»Står jeg i vejen, så skal jeg selvfølgelig ikke være her. Og det er jeg helt afklaret med,« siger han, men sammenligner samtidig sit afbrudte arbejde i DR som »at stå af i Roskilde, lige inden man skal høste frugterne af alt det, vi har sået«.

Da Maria Rørbye Rønn overtog posten som generaldirektør i DR i efteråret 2010, signalerede hun en mere snæver forståelse af public service, og Mikael Kamber antyder selv i interviewet, at det er den opfattelse, der nu koster ham og flere andre topchefer jobbet.

»Se på dem, der er fyret. Blandt dem er de tre mest markante fortalere for bred definition af public service i DR. Og nu ser det ud til, at DR skal en anden vej, end den jeg står for. Jeg har altid sat en ære i at melde tydeligt ud, hvor jeg står, og nogle gange mere tydeligt, end hvad godt var for min ansættelse,« siger Mikael Kamber.

Han vil dog ikke gå nærmere ind på, hvad præcist der er gået galt i hans samarbejde med den nye generaldirektør.

Fra næstformanden i DR's bestyrelse, Ole Hyltoft, lyder der dog en lidt anden forklaring på Kambers fyring. Han forklarer det med, at Gitte Rabøl har længere erfaring i DR og derfor var et mere oplagt valg end Kamber, når der skulle vælges mellem to direktører.

»Det var det mest rigtige at gøre. Omstruktureringen er en fuldbyrdelse af den omlægning, som startede under Kenneth Plummer. Fyringen af Mikael Kamber er ikke personlig, men han har trods alt kun været her i et år, mens Gitte Rabøl har været i DR i over 10 år. Derfor var det mest naturligt, at hun blev den nye mediedirektør, da hun har mest erfaring og viden om virksomheden,« siger Ole Hyltoft til DR.dk.

0 Kommentarer