Kamber: »Jeg er mere fri nu«

Mikael Kamber vender tilbage til TV 2. Siden han stoppede i DR, har han kun lavet det, der er sjovt. »Glæde og begejstring kan man ikke sige kendetegner DRs øverste ledelse,« siger han til journalisten.dk

Mikael Kamber vender tilbage til TV 2. Siden han stoppede i DR, har han kun lavet det, der er sjovt. »Glæde og begejstring kan man ikke sige kendetegner DRs øverste ledelse,« siger han til journalisten.dk

Når TV 2 NEWS mandag 13. august har premiere på det journalistiske nyhedsprogram, "21'eren på NEWS", bliver det med den tidligere TV 2-nyhedsvært Mikael Kamber som vært. Dermed vender Mikael Kamber tilbage til TV 2 nøjagtig et år efter han under stor ballade stoppede som mediedirektør i DR – og fem år efter han var på TV 2 NYHEDERNE og "Dags Dato".
Men hvad har Mikael Kamber egentlig lavet siden DR?

»Jeg har lavet de ting, jeg har haft lyst til. Jeg skriver på en bog om glæde og begejstring i ledelse. Jeg har holdt foredrag om glæde og begejstring i ledelse, kurser og været ordstyrer,« fortæller Mikael Kamber journalisten.dk i telefonen fra Aalborg Lufthavn på vej hjem fra en opgave som netop ordstyrer.

»Jeg har lavet min egen butik, og der er fuld gang i den. Men jeg ser også frem til at blive en del af en stor journalistisk arbejdsplads. Det er suverænt, at jeg igen kan være midt i nyhedsstrømmen – samtidig med at jeg skriver på min bog og holder foredrag.«

Det er nu et år siden du stoppede i DR. Hvordan var det pludselig at stå uden arbejde?

»Jeg stoppede jo, fordi vi ikke var enige om kursen og ledelsesstukturen. Siden har jeg levet det liv, jeg har haft lyst til. Det jeg laver i dag er sjovere og forbundet med større glæde og begejstring. Glæde og begejstring kan man ikke sige kendetegner DRs øverste ledelse. Jeg er mere fri nu.«

Hvordan fandt du og TV2 sammen?

»Vi har løbende talt sammen i de år, jeg har været væk. Jeg sagde til dem, at hvis det rigtige dukkede på, ville jeg være interesseret.«

Hvad bliver forskellen på 21'eren og TV Avisen?

»21'eren bliver et NEWS-program. Alt foregår live i studiet. Så når der sker noget stort, er vi på sagen og kan dække det med en næsten nørdet begejstring. Men det bliver også aftenens store opsamlende nyhedsprogram, hvor vi giver klar besked om dagens væsentligste emner. Modsat TV Avisen laver vi ikke indslag. Det kommer til at køre mandag til torsdag med mig som vært alle dage, mindre jeg brækker benet eller holder ferie.«

Har I planlagt nye måder at lave nyheder på i støbeskeen?

»Der kommer helt sikkert nye greb, men det er fortsat på tegnebrættet, så jeg kan ikke fortælle, hvad vi ender med at gøre.«

Ligger der en sød hævn i, at du som TV 2-vært nu udnytter det timeslot, din gamle arbejdsplads har overladt, fordi TVA flytter fra 20:00 til 21:30?

»Overhovedet ikke. Jeg gør det, fordi jeg har lyst til det.«

0 Kommentarer