Kærlighed og kildevand

AMORINER. At der kan opstå romantik i luften på jobbet, ved de fleste. Men hvad sker der, når kærlighed opstår til en af de vigtigste kilder for ens arbejdsplads?

AMORINER. At der kan opstå romantik i luften på jobbet, ved de fleste. Men hvad sker der, når kærlighed opstår til en af de vigtigste kilder for ens arbejdsplads?

Det skete for redaktionssekretær Kay Astrup Christensen på fagbladet Folkeskolen. I slutningen af 1999 indledte han et forhold til Danmarks Lærerforenings daværende formand, Anni Herfort Andersen.

»Vi vidste godt, det ikke var heldigt, at vi blev forelskede, men det er man jo ikke altid selv herre over,« fortæller Kay Christensen, der har været ansat på Folkeskolen siden 1994.

Cirka et halvt år efter at Kay Christensen og Anni Herfort begyndte at se hinanden privat, informerede de henholdsvis redaktionen på Folkeskolen og ledelsen i Danmarks Lærerforening.

»Reaktionen var præget af overraskelse. En reaktion, der dog hurtigt gik i sig selv igen og blev afløst af en »så-må-vi-jo-finde-ud-af-dét«-følelse på redaktionen,« siger Kay Christensen.

Fra forholdets begyndelse gjorde Kay Christensen og Anni Herfort det klart for hinanden, at de i mange tilfælde skarpt måtte adskille det private og det arbejdsmæssige.

»Vi aftalte, at det skulle være muligt, at jeg kunne fortælle ham nogle ting, som han absolut ikke måtte fortælle på redaktionen, og der var da også ting, som jeg slet ikke fortalte ham,« siger Anni Herfort, der gik af som formand for Lærerforeningen i oktober sidste år. For eksempel fortalte hun aldrig Kay Christensen om personalemæssige forhold i lærerforeningen.

»Det handler om at lade være med at sætte sin partner i et dilemma og at turde tage beslutningen om, at der er viden, som han ikke behøver,« siger hun.

Som redaktionssekretær på Folkeskolen har Kay Christensen blandt andet ansvaret for debatten.

»Vi blev på redaktionen enige om, at alle debatindlæg, hvor formanden eventuelt skulle have mulighed for at svare, blev lagt ind til redaktøren, så jeg ikke risikerede at stå med et habilitetsproblem,« siger Kay Christensen.
Hverken Kay Christensen eller Anni Herfort mener, at de har kunnet bruge deres private relation til noget positivt på det arbejdsmæssige plan.

»Selvfølgelig har jeg kunnet bruge Kay til at pingponge nogle ting med, men på den anden side havde jeg en hel informationsafdeling til også at gøre det med,« siger Anni Herfort.

Selv om både Anni Herfort og Kay Christensen er enige om, at deres par-forhold og arbejdsrelation hurtigt kom til at forløbe gnidningsfrit, så var det en lettelse for Kay Christensen, da Anni Herfort blev afløst på formandsposten.

»Der var hele tiden en nervøsitet. Håndterede vi tingene rigtigt? Jeg var bange for, at der var nogle medier, der fandt ud af, at vi var kærester, eller at nogle af Annis politiske modstandere ville misbruge det. Men det skete heldigvis ikke,« siger han.

 

0 Kommentarer