Kære læsere, I har mere styr på Ramskovs ørering end jeres eget forbund

Svarene i årets nytårsquiz viser, at Journalistens læsere er bedre til at forudsige, hvilke smykker radiodirektør Jørgen Ramskov foretrækker – end hvad Journalistforbundets beslutningsdygtige organer vedtager. Se alle de korrekte svar i nytårsquizzen her

I januar 2017 bad vi jer, kære læsere, om at kigge i spåkuglen og give jeres bud på medieåret 2017. 383 deltog i Journalistens nytårsquiz, og otte svarede rigtigt på alle spørgsmål.

De nemmeste spørgsmål svarede over 90 procent rigtigt på. Det var, om Peter Falktoft ville begynde at snappe for Præsteforeningen. (Nej, vel …)

Og så havde I også forudset, at radiodirektør Jørgen Ramskov naturligvis aldrig kunne finde på at smide sin pirat-ørering.

Til gengæld havde kun 36 procent ventet, at chefer ville blive medlemmer i Dansk Journalistforbund. Men det blev de som bekendt på forbundets delegeretmøde i foråret.

Vi har trukket lod blandt de otte, der gættede rigtigt på alle spørgsmål, og vinderen af en uge i et af Feriefondens huse, Allan Sand Pedersen, har fået direkte besked.

 

Spørgsmål og svar i nytårsquizzen 2017

 

1. Myreflittige Donald Trump har rundet 34.000 tweets. Holder han helt op med at tweete på @realDonaldTrump, når han tiltræder som præsident 20. januar 2016?

Svar: Nej, Trump er fortsat flittig på Twitter. Han har skrevet over 2.000 tweets, siden han blev indsat som præsident. For eksempel 130 om ”fake news”. (Rigtige gæt: 84 procent)

Foto: /ritzau/Andrew Harnik

 

2. Ugebladet Tæt På fra rigmanden Karsten Ree har taget konkurrencen op med Se og Hør og Her & Nu. Udkommer Tæt På fortsat 1. december 2017?

Svar: Ja. (Rigtige gæt: 63 procent)

 

3. Årets personsag: Radio24syvs direktør, Jørgen Ramskov, fylder 60 år til marts. Benytter han fødselsdagen til at smide den lidt for kække ørering?

Svar: Nej. ”Den sidder hvor den altid har siddet,” svarer Jørgen Ramskov. (Rigtige gæt: 93 procent) 

Jørgen Ramskov har sendt dette privatfoto som bevis

 

 

4. Politiken, Jyllands-Posten og Information har i år fået nye chefredaktører. Berlingske fik ny sidste år. Får Kristeligt Dagblad, Weekendavisen eller Ekstra Bladet ny ansvarshavende chefredaktør i 2017?

Svar: Ja, Anne Knudsen blev fyret på Weekendavisen og erstattet af Martin Krasnik. (Rigtige gæt: 60 procent)

 

5. Beslutter Journalistforbundets medlemmer på delegeretmødet til foråret, at ledere kan være medlemmer i Dansk Journalistforbund?

Svar: Ja. (Rigtige gæt: 36 procent)

Screendump fra journalistforbundet.dk

 

 

6. Facebook betaler nul kroner i selskabsskat i Danmark, selv om de omsætter for skønsmæssigt 700 millioner kroner. Begynder Facebook at betale dansk selskabsskat?

Svar: Nej. (Rigtige gæt: 86 procent)

Foto: PR/Facebook

 

 

7. Duoen Kirsten Birgit Schiøtz Kretz Hørsholm og Rasmus Bruun fra 'Den Korte Radioavis' har taget pis på journalister og politikere siden 2014. Stopper 'Den Korte Radioavis'?

Svar: Nej, 'Den Korte Radioavis' lever i bedste velgående på Radio24syv. (Rigtige gæt: 63 procent)

 

8. Er Jysk Fynske Medier nu klar til flere eventyr og overtager Midtjyllands Avis?

Svar: Nej. (Rigtige gæt: 66 procent)

Foto: Presse/Jysk Fynsk Medier

 

 

9. Streamingtjenesten Netflix har ikke overenskomst med de tekstere, der laver underteksterne. Kommer Netflix til at lave en overenskomst med DJ?

Svar: Nej. (Rigtige gæt: 84 procent)

Foto: PR/Netflix

 

 

10. De to seneste år har Årets Pressefoto været et farvefoto. For tre år siden var det sort-hvid. Vinder et sort-hvid-foto igen?

Svar: Nej, Asger Ladefogeds vinderfoto var i farver. (Rigtige gæt: 66 procent)

Foto: /ritzau/Asger Ladefoged

 

 

11. DJ's seneste lønstatistik viste, at både mænd og kvinder steg 1,8 procent i løn. Kommer mænd og kvinder til at stige med præcis lige meget i 2017?

Svar: Nej, stigningen var forskellig. Kvinderne steg lidt mere end mændene. Mændenes stigning var 1,9 %, mens kvinderne steg 2,1 %. (Rigtige gæt: 61 procent)

Foto: Presse/DJ

 

 

12. I december 2016 overtog ungdomsikonet Peter Falktoft Magistrenes Snapchat. Kommer Peter Falktoft også til at overtage snappen for enten DJØF, Præsteforeningen eller Blik- og Rørarbejderforbundet?

Svar: Nej. (Rigtige gæt: 92 procent)

Foto: Bjarne Bergius Hermansen/DR

 

 

 

0 Kommentarer