Kæmpeoverskud i Egmont

Selvom Egmont har mistet 945 millioner kroner i omsætning, kommer selskabet ud med et overskud, der er 237 millioner kroner større end sidste år.

Selvom Egmont har mistet 945 millioner kroner i omsætning, kommer selskabet ud med et overskud, der er 237 millioner kroner større end sidste år.

Normalt ville kriselampen blinke, når et årsregnskab viser, at et selskab har tabt lige knap en milliard kroner i omsætning. Men Egmont-koncernen er stadig en fin forretning med et overskud på 351 millioner kroner før skat.

Det er 237 millioner kroner mere end sidste år, og det er koncerndirektør Steffen Kragh selvsagt glad for.

»Vi går mod strømmen og har fremgang på trods af faldende annonceindtægter,« siger han til Journalisten.dk.

Den faldende omsætning skyldes primært to ting, forklarer Steffen Kragh. Dels er annonceindtægterne faldet, og det har i runde tal kostet Egmont 400 millioner kroner. Desuden er flere udenlandske valutaer faldet, og Egmont omsætter også for mange milliarder i udlandet. De penge, der bliver tjent i udenlandske valutaer, er simpelthen mindre værd, når de veksles til kroner.

Årsagen til det store overskud midt i den faldende omsætning er, at Egmont har tilpasset omkostningerne. Det dækker både over effektiviseringsprogrammer og spareprogrammer, fortæller Steffen Kragh.

Blandt andet er der skåret 260 medarbejdere væk på TV 2 Norge, som Egmont ejer.

Steffen Kragh vil ikke kommentere de enkeltstående forretningsområder i magasinvirksomheden i detaljer, da den fremlægger selvstændigt regnskab senere på ugen.

Egmont-koncernen dækker over Egmont Magazines, der tæller titler som Euroman og ALT for Damerne, Egmont Kids Media, Egmont Nordisk Film, Egmont Books og TV 2 Norge.

0 Kommentarer