»Det er nok talmæssigt og indholdsmæssigt den største omlægning, jeg har været med til. Og det er blevet gennemført meget gnidningsfrit og udramatisk.«
Sådan siger tillidsmand på Berlingske Uffe Gardel om den rokade, som medarbejderne i dag blev orienteret om.
Omlægningen kan gennemføres uden fyringer, forklarer han.
»Det er en stor øvelse, hvor man har nedlagt omkring 20 stillinger, og der er flyttet rundt på omkring dobbelt så mange mennesker fra ledelsen og ned i vores rækker – og den anden vej. Det har kunnet lade sig gøre uden fyringer, og det er vi tillidsfolk meget lettede over,« siger han.
11-12 frivillige fratrædelser
Nedlæggelsen af stillinger bliver klaret ved, at 11-12 medarbejdere tager imod en frivillig fratrædelse og ved for eksempel at bringe ubesatte stillinger i spil.
»Der er blevet vist en betydelig kreativitet og fleksibilitet fra chefredaktionens side, og det er vi glade for. Og vi er glade for, at folk har været parate til at blive flyttet til nye arbejdsopgaver,« forklarer Uffe Gardel.
Han siger, at forløbet ikke har været nemt.
»Men organisationen kan i morgen gå i gang med arbejdet uden at være chokeret efter en fyringsrunde, som kunne have lammet os i lang, lang tid fremover. Konklusionen for mig er, at det faktisk kan lade sig gøre at gennemføre så stor en omlægning på en fredelig måde – og det er der vel også et budskab i til andre arbejdspladser og deres ledelser.«
Nye redaktører
Omlægningen betyder blandt andet, at Peter Suppli Benson bliver ny erhvervsredaktør i stedet for Linda Overgaard, mens journalist Kasper Krogh bliver indlandsredaktør.
Jette Holm skifter fra stillingen som indlandsredaktør til søndagsredaktør.
Nuværende søndagsredaktør, Søren Domino, bliver reporter på christiansborgredaktionen.
Gert Nielsen fra Berlingske Bilen bliver ny navneredaktør.
Karl Kühlmann Selliken skifter fra stillingen som navneredaktør til en stilling som souschef på udlandsredaktionen.
Fagforening frygtede fyringer
I august 2014 – kort efter at de nye belgiske ejere havde købt Berlingske Media – skrev Journalisten om De Persgroeps historik i forhold til at overtage mediehuse.
Dengang var der ildevarslende meldinger fra formanden for journalistforbundet i den flamske del af Belgien, Pol Deltour. Han kender en del til De Persgroep set fra medarbejdernes synspunkt.
»Jeg er bange for, at der er mange folk, som må forlade bygningen. I stedet ansætter De Persgroep yngre folk med større teknologisk kunnen, som er billigere i drift. Det har vi set flere gange. Hver eneste avisovertagelse har medført mange fyringer, men de får gode aftrædelsesordninger,« sagde Pol Deltour.
(Opdateret 16:07 med flere navne på redaktører)
1 Kommentar
Du skal være logget ind med dit DJ-login for at kunne kommentere på artiklen.
Hatten af for Uffe G. og de andre tillidsrepræsentanter.