Kæmpe kinesisk censur af medierne om Tibet

Den kinesiske regering har valgt at slå ned på al international mediedækning af urolighederne i Tibet. En stribe vestlige websites er blevet blokeret, skriver The Guardian. Censuren har også ramt YouTube.

Den kinesiske regering har valgt at slå ned på al international mediedækning af urolighederne i Tibet. En stribe vestlige websites er blevet blokeret, skriver The Guardian. Censuren har også ramt YouTube.

Kinas lukning af nettet for fri information blev indført i weekenden efter det tibetanske oprør brød løs. Ifølge flere store internationale dagblade som the New York Times og The Guardian er der tale om omfattende censur.

Ifølge websitet Danwei, der har specialiseret sig i de kinesiske medier, er blandt andet The Guardians website blokeret. Også lokale nyhedsfeeds fra BBC World og CNN censureres. Samtidig benytter de kinesiske myndigheder sig af særlige filtre, der blokerer for adgangen til bestemte artikler.

»Jeg er sikker på, at der ikke er tale om en total blokering, men en delvis blokering, fordi Kinas censursystem bygger på en filtreringsmekanisme ud fra nøgleord,« oplyser en teknologi-blogger til The Guardian.

New York Times skriver videre, at også YouTube er blevet blokeret, fordi videodelingssitet viser optagelser af de tibetanske protester.

Meget tyder på, at alle webbrugere i Kina nu udelukkes fra adgang til næsten alle nyhedssites, der rapporterer frit om Tibet. I hvert fald hvis artiklerne på nettet bruger følgende ord: 'Tibet', 'violence', 'riot' og 'Lhasa'.

En talsmand for BBC bekræfter over for The Guardian, at deres nyhedsdækning periodevis er blevet blokeret. Ligeledes skriver CNNs chef i Beijing, Jaime FlorCruz, i sin blog, at de fleste CNN-reportager fra Kina censureres.

Se også fordømmelsen fra organisationen 'Reporters sans frontières': Crackdown in Tibet away from the eye of the media in new violation of Olympics pledge.

 

Læs endvidere artiklerne: Kina laver register over OL-journalister og EU klager over grov censur i Kina.

Samt artiklen: Kinesisk propaganda efter Tibet angreb.

 

 

 

0 Kommentarer