Kæmpe dækning af valget i morgen

De store, danske medier vil dække det amerikanske valg enormt intenst de næste to dage. Redaktionschef på politiken.dk forventer, at interessen når op på siden af et Folketingsvalg.

De store, danske medier vil dække det amerikanske valg enormt intenst de næste to dage. Redaktionschef på politiken.dk forventer, at interessen når op på siden af et Folketingsvalg.

Det amerikanske præsidentvalg er det helt store hype blandt danskerne. Derfor satser de største webmedier og TV-stationer på at dække valget intenst. Både politiken.dk, jp.dk og berlingske.dk følger valget live med de seneste valgresultater og TV 2 og DR har stillet de helt store journalistkanoner i stilling.

»Det er perfekt for webben, at valget foregår om natten. Alle skal have en hurtig opdatering onsdag morgen, og derfor tror jeg godt, man kan forvente, at antallet af læsere når op på siden af begivenheder som Folketingsvalg eller OL,« siger politiken.dks redaktionschef Christian Lindhardt til Journalisten.dk. Allerede nu har læserne vist afsindig stor interesse for valgnyheder. I skrivende stund er de to mest læste nyheder på politiken.dk artikler om valget, mens fire ud af ti af de meste læste artikler I den seneste uge handler om valget.

»Man skulle tro, at læserne har fået nok af valget, men det er nærmest modsat,« siger Christian Lindhardt. Politiken har tre medarbejdere i USA, og avisen har afsat ti medarbejdere, som skal dække valget fra redaktionen i København.

På jp.dk er 10-12 medarbejdere tilknyttet valget, hvor tre er i USA. Foruden nyhedsjournalister, skal en klummeskribent og en liveblogger være med til at dække valget.

»Jeg tror ikke, interessen når op på niveau med et folketingsvalg, fordi vi også er I konkurrence med udenlandske medier. Det er dog svært at forudse, for hvis der kommer usikkerhed om valgresultatet ,kan det give en meget, meget stor interesse,« siger JPs internetredaktør Jørgen Schultz-Nielsen. Hos jp.dk handler 11 af de 20 mest læste udlandshistorier om valget. Af alle historier er kun to valghistorier i top 20. På Berlingske.dk udgør historierne om valget 20 procent af de 30 mest læste historier. Netop nu har Berlingske Tidende og berlingske.dk fem personer placeret i USA, som skal dække valget.

DR sender direkte TV fra præsidentvalget onsdag fra kl. 00:55-06:00 dansk tid. Især med nyheder fra den amerikanske tv-station CBS, nyhedsopdateringer fra redaktion i DR Byen og fra DRs korrespondenter i USA. Fra kl. 6:00-10:00 vil Mette Walsted Vestergaard og Kim Bildsøe Lassen guide seerne igennem resultaterne på DR, hvor seerne også kan se reportager fra valgfesterne og nyhedsopdateringer hvert kvarter.

TV 2 sender fra tirsdag aften kl. 23:05-07:00 dansk tid, hvor de største journalistkanoner bliver taget I brug. I USA rapporterer blandt andre Allan Silberbrandt, Susanne Utzon, Ulla Terkelsen, Poul Erik Skammelsen og Rasmus Tantholdt. I Danmark ligger ansvaret for dækningen af valget på skuldrene af f.eks. Per Christiansen, Johannes Langkilde, Jes Dorph-Petersen og Natasja Crone.

0 Kommentarer