Kaare R. Schou får DJ’s hæderspris

Den tidligere TV 2-journalist Kaare R. Schou modtog i aftes Dansk Journalistforbunds hæderspris Carsten Nielsen-legatet - både for 20 års arbejde i Pressenævnet og for sin ihærdige indsats på Christiansborg.

Den tidligere TV 2-journalist Kaare R. Schou modtog i aftes Dansk Journalistforbunds hæderspris Carsten Nielsen-legatet – både for 20 års arbejde i Pressenævnet og for sin ihærdige indsats på Christiansborg.

Dansk Journalistforbund (DJ) afholder her torsdag og fredag Fagligt Forum, hvor medlemmer samles i det sydlige København for at diskutere medier og kommunikation. Efter en hel dags debat om alt fra udlandspraktik til kommunikationsetik blev Carsten Nielsen-legatet i aftes overrakt.

Det var et jubilæum for prisen, der i år fylder 25 år, fortalte DJ-formand Mogens Blicher Bjerregård fra talerstolen.

Prisen gives til et medlem af DJ, der "med udtryksmæssig gennemslagskraft har præget samfunds- og kulturdebatten eller som har markeret sig ved en særlig faglig indsats", lyder det.

I år var det Kaare R. Schou, der trådte ind ad døren i den store sal, da formanden længe nok havde forsøgt at lede salen på sporet.

"Han har kæmpet for ytringsfriheden og pressens arbejdsvilkår gennem et ihærdigt arbejde i Pressenævnet lige siden dets oprettelse 1. januar 1992. I 20 år har prismodtageren været med til at behandle klager og afsige kendelser, når kollegerne havde forbrudt sig mod de vejledende regler for god presseskik," sagde Mogens Blicher Bjerregård og fortsatte:

"Du har, Kaare R. Skou, stået vagt om selvreguleringen og dermed pressefriheden."

Han slog fast, at Kaare R. Schou får prisen for to ting:

"20 års arbejde i Pressenævnet for selvreguleringen i medierne, samt for i en lang journalistisk karriere at have givet danskerne den grundlæggende forståelse for demokratiets spilleregler."

Kaare R. Schou blev fejret med stående klapsalver og champagne.

"Det her kommer som en meget stor overraskelse for mig. Meget stor," sagde han til Fagligt Forum. 

Han dristede sig også til at drille salen lidt.

"Det er en overraskelse, fordi DJ, da vi i sin tid startede Pressenævnet – før det var der kun et frivilligt nævn – var meget kritiske. Der var stor debat, om DJ skulle være med eller ej," sagde Kaare R. Schou.

Men det endte altså med, at DJ blev en af de organisationer, der står bag Pressenævnet. Forbundets ledelse har siden udpeget Kaare R. Schou til at repræsentere journalisterne i nævnet fire gange. Han forlod nævnet, da han lod sig pensionere fra TV 2, fortalte han.

 

Legatet udgør en bronzeskulptur samt 20.000 kroner. 

0 Kommentarer