K2 hænger David Trads til tørre

David Trads, chefredaktør på Nyhedsavisen, fik kvindenetværket K2s næse 'Årets Udhængning for ikke at have kvinder i ledelsen'.

David Trads, chefredaktør på Nyhedsavisen, fik kvindenetværket K2s næse 'Årets Udhængning for ikke at have kvinder i ledelsen'.

Kvindenetværket K2's begrundelse lyder som følger:
'Morten, David, Simon, Kasper og Ole. De udgør De Fem-Banden i Nyhedsavisens ledelse. Nul kvinder. Fremtidens medie, der vil revolutionere det danske avismarked og få danskerne til at læse avis som aldrig før, siger de selv. Altså et såkaldt moderne medie. Uden moderne ledelse. Det er hverken visionært eller særlig klogt.'

K2 mener, at David Trads har foretaget en '180 graders drejning fra sine tidligere standpunkter':
'I 2004 blev daværende chefredaktør for Dagbladet Information, David Trads, interviewet til bogen 'Grib Magten', der handler om, hvorfor kun 4% af landets topchefer er kvinder. Han blev citeret for følgende:»Hvorfor tror du, kvinder holder op med at læse aviser?« spørger David Trads, Informations chefredaktør, retorisk. »Måske fordi det er mænd, der bestemmer, hvad der skal stå i dem. Jeg tror, det giver bedre aviser, at der er flere indgangsvinkler i redaktionen,« siger David Trads, der som den eneste chefredaktør dengang havde lige mange kvinder og mænd i sin ledelsesgruppe.'

Næsen til David Trads bestod af et diplom og en placering på K2's observationsliste over medieledere, der kan og forhåbentlig vil gøre det meget bedre inden næste års prisuddeling. K2 tilbyder gerne sin assistance.

David Trads takkede for udhængningen i 'Cavling-lokalerne' i Dansk Journalistforbund. Han erklærede sig principielt enig i K2s formål om at få flere kvinder i ledelse og tilføjede, at det er godt at blive holdt i ørerne, så man ikke udnævner sit sædvanlige mandlige netværk til ledere.

K2 uddeler samtidig en K2-pris til Lisbeth Knudsen, chefredaktør på Berlingske Tidende.
'Hun har selv været topchef i mange år, men har – især i de senere år – fortsat haft fokus på den manglende repræsentation af kvinder i medieledelserne. Som nyhedsdirektør i DR var hun med til at sætte skub i et internt DR-netværk af kvinder, og DR er i dag et af de medier, der har flest kvindelige ledere på mellemlederniveau,' lyder det i begrundelsen.

2 Kommentarer

Mia L. Christensen
15. SEPTEMBER 2007
Trads kan skam godt lide kvinder

Jeg er så absolut for, at der også skal være kvindelige ledere på de danske aviser. Men at uddele sådan en pris til David Trads på den baggrund er jo nærmest grinagtigt og et udtryk for meget dårlig research.

"Morten, David, Simon, Kasper og Ole. De udgør De Fem-Banden i Nyhedsavisens ledelse. Nul kvinder. " - dette er jo direkte forkert.

På Nyhedsavisen har vi blandt andet den store fornøjelse at have Marianne Leth som onlinechef, ligesom det i den daglige produktion er Signe Bjerre (på barsel) og Mette Bernt Knudsen, som er to af nyhedsredaktørerne. På de jourhavendes plads er der to kvinder, Amalie Lyhne og Mette Gert ligesom vores kulturredaktør, Silke Bock, og redaktør for Vores Liv-redaktionen, Christina Alfthan, også er kvinder.

 Det synes jeg alligevel er en pæn portion kvinder, der absolut ikke gør David Trads fortjent til denne pris. Tværtimod.

 Jeg har stor respekt for kvindenetværket K2 - men næste gang må researchen altså være lidt bedre!

 Mvh. Mia L. Christensen

journalist/Nyhedsavisen

 

Søren Jespersen
14. SEPTEMBER 2007
K2 overvurderer Trads' mandeglæde

Nyhedsavisen er en af de få medier i Danmark, der har lige så mange kvindelige nyhedsredaktører som mandlige - altså de mellemledere der reelt bestemmet, hvad der skal i aviserne hver dag.