K2 hænger David Trads til tørre

David Trads, chefredaktør på Nyhedsavisen, fik kvindenetværket K2s næse 'Årets Udhængning for ikke at have kvinder i ledelsen'.

David Trads, chefredaktør på Nyhedsavisen, fik kvindenetværket K2s næse 'Årets Udhængning for ikke at have kvinder i ledelsen'.

Kvindenetværket K2's begrundelse lyder som følger:
'Morten, David, Simon, Kasper og Ole. De udgør De Fem-Banden i Nyhedsavisens ledelse. Nul kvinder. Fremtidens medie, der vil revolutionere det danske avismarked og få danskerne til at læse avis som aldrig før, siger de selv. Altså et såkaldt moderne medie. Uden moderne ledelse. Det er hverken visionært eller særlig klogt.'

K2 mener, at David Trads har foretaget en '180 graders drejning fra sine tidligere standpunkter':
'I 2004 blev daværende chefredaktør for Dagbladet Information, David Trads, interviewet til bogen 'Grib Magten', der handler om, hvorfor kun 4% af landets topchefer er kvinder. Han blev citeret for følgende:»Hvorfor tror du, kvinder holder op med at læse aviser?« spørger David Trads, Informations chefredaktør, retorisk. »Måske fordi det er mænd, der bestemmer, hvad der skal stå i dem. Jeg tror, det giver bedre aviser, at der er flere indgangsvinkler i redaktionen,« siger David Trads, der som den eneste chefredaktør dengang havde lige mange kvinder og mænd i sin ledelsesgruppe.'

Næsen til David Trads bestod af et diplom og en placering på K2's observationsliste over medieledere, der kan og forhåbentlig vil gøre det meget bedre inden næste års prisuddeling. K2 tilbyder gerne sin assistance.

David Trads takkede for udhængningen i 'Cavling-lokalerne' i Dansk Journalistforbund. Han erklærede sig principielt enig i K2s formål om at få flere kvinder i ledelse og tilføjede, at det er godt at blive holdt i ørerne, så man ikke udnævner sit sædvanlige mandlige netværk til ledere.

K2 uddeler samtidig en K2-pris til Lisbeth Knudsen, chefredaktør på Berlingske Tidende.
'Hun har selv været topchef i mange år, men har – især i de senere år – fortsat haft fokus på den manglende repræsentation af kvinder i medieledelserne. Som nyhedsdirektør i DR var hun med til at sætte skub i et internt DR-netværk af kvinder, og DR er i dag et af de medier, der har flest kvindelige ledere på mellemlederniveau,' lyder det i begrundelsen.