K-formand trækker sig

FARVEL. En af Dansk Journalistforbunds (DJ) erfarne politikere, Karin Sloth, genopstiller ikke som formand for Kommunikationsgruppen og trækker sig fra DJs hovedbestyrelse i forbindelse med delegeretmødet i april i år.Hendes fagpolitiske arbejde kolliderer med hendes arbejde som underviser på JobServices kurser, hvor hun gennem fire år har undervist i kommunikation.Hun understreger, at hendes beslutning ikke er taget i protest.

FARVEL. En af Dansk Journalistforbunds (DJ) erfarne politikere, Karin Sloth, genopstiller ikke som formand for Kommunikationsgruppen og trækker sig fra DJs hovedbestyrelse i forbindelse med delegeretmødet i april i år.

Hendes fagpolitiske arbejde kolliderer med hendes arbejde som underviser på JobServices kurser, hvor hun gennem fire år har undervist i kommunikation.

Hun understreger, at hendes beslutning ikke er taget i protest.

I sensommeren valgte forbundsledelsen at skrotte en pjece, som JobService havde produceret i samarbejde med Karin Sloth (se Journalisten nummer 13/2004).

Et flertal i hovedbestyrelsen besluttede i efteråret, at kreds- og specialgruppeformænd samt medlemmer af hovedbestyrelsen først skal have en dispensation, hvis de skal udføre lønnet arbejde for DJ.

DJs forretningsudvalg har bedt JobService om at undersøge mulighederne for at finde en anden underviser efter 2005.

»Min holdning er, at hvis medlemmerne mener, der er et problem med habilitet, så er der et problem. Det er der, kan jeg læse af brevet fra forretningsudvalget, og det tager jeg naturligvis konsekvensen af,« siger Karin Sloth.

Hun har faktisk fået dispensation, så hun kan fortsætte med sine kommunikationskurser i 2005, samtidig med at hun sidder i hovedbestyrelsen. Alligevel siger hun:

»Det er ikke en holdbar situation for mig. Det er brød før lyst. Derfor stopper jeg.«

Karin Sloth vil nu koncentrere sig om sin egen forretning som kommunikationsrådgiver og underviser.

 

0 Kommentarer