Jyske Medier nedlægger fire redaktionelle stillinger

Jyske Medier skærer i de redaktionelle kræfter på deres tre aviser i Østjylland. »Annoncemarkedet er vanskeligt,« siger tillidskvinde Mie Sparre, der har forhandlet tre fyringer ned til én. Digital betaling og redaktionel udvikling især online skal styrke avisen, fortæller hun

Vejle Amts Folkeblad, Horsens Folkeblad og Fredericia Dagblad mister ved årsskiftet i alt fire redaktionelle medarbejdere.

Aviserne hører under Jyske Medier A/S, der har meddelt, at tre stillinger ikke genbesættes, ligesom der onsdag har fundet en enkelt fyring sted.

Mie Sparre forklarer nedskæringerne med et svært annoncemarked:

»Vi har ikke nået vores budgetterede mål for dagbladene. Annoncemarkedet er presset i trekantsområdet. Selv om vi faktisk har solgt flere annoncer end budgetteret, har indtægterne været faldende,« siger hun.

»Det rammer ikke så voldsomt, men det er selvfølgelig hårdt for alle medarbejdere med den usikkerhed, der hersker i den periode, hvor vi tillidsfolk har forhandlet med ledelsen. Der har været trusler om tre fyringer, men ledelsen er gået med på vores argument om ikke at fyre, men at investere i fremtiden i stedet,« siger Mie Sparre.

Hvordan skal I så gøre det?

»Vi vil satse mere på online. I lørdags indførte vi digital betaling på vores hjemmeside for abonnenter, og i det nye år kan andre også tilmelde sig vores Exclusive-site for 79 kroner om måneden,« siger hun.

Hvad med de næste år – hvordan er jeres forhåbninger?

»Vi håber, at annoncemarkedet kan rette sig. Vi håber, der kommer gang i hjulene, for vi holder vores læsertal, så på den led ser det ikke så sort ud. Jeg er også fortrøstningsfuld i forhold til, at ledelsen er gået med til, at vi skal have udviklet det redaktionelle indhold,« siger Mie Sparre.

»Vi er blevet enige med ledelsen om, at vi nu skal have ro. Forhåbentlig viser det sig, at betalingsmodellen på nettet kan hjælpe os.«

0 Kommentarer