Jysk Fynske Medier nedlægger syv fotostillinger

De fem millioner kroner, som skal spares på Jysk Fynske Mediers fotostab, kommer til at koste syv stillinger. Det fremgår af en orientering til medarbejderne i dag

Jysk Fynske Mediers ledelse har i dag orienteret medarbejderne om konsekvenserne af nedskæringerne på foto-området. Det fremgår af en meddelelse, som Journalisten har set.

Sidste uge varslede ledelsen besparelser på 5 mio. kr. på fotoredaktionen.

Nedskæringerne på de fem mio. kr. kommer til at koste syv stillinger, som vil blive nedlagt med udgangen af august, fremgår det af en meddelelse fra ledelsen til medarbejderne.

Med praktikanter og skrivende fotografer er der 37 fotografer i Jysk Fynske Medier. De syv stillinger skal findes blandt de 32 faste, uddannede fotografer.

Hvilke dagblade, stillingerne skal nedlægges på, fremgår ikke af meddelelsen.

Det er kun et år siden, at 10 foto-stillinger blev nedlagt.

Dengang sagde fotochef på JydskeVestkysten Ulrik Petersen til Journalisten:

”Vi skal klæde journalisterne på til at tage bedre billeder, for fotograferne kan ikke løbe stærkere.”

Ikke længere én fotoredaktion

Siden foråret har Jysk Fynske Mediers fotografer været samlet i én stor fotoredaktion under tre fotochefer.

Af meddelelsen fremgår det, at organisationen ikke længere vil have fotochefer, og at fotograferne fremover vil være tilknyttet de lokale redaktioner.

”Formålet er dels af lade fotograferne blive en naturlig del af den lokale redaktion, dels at reducere kørselsafstandene for fotograferne,” skriver ledelsen i meddelelsen om stillingsnedlæggelserne.

Ledelsen forklarede i sidste uge nedskæringerne således:

”Fordi det i dag er muligt, er det en rigtig beslutning for fremtiden at bruge færre ressourcer på fastansatte fotografer, så vi, for at udtrykke det helt konkret, kan prioritere bogstaver frem for billeder,” skrev ledelsen om beslutningen til medarbejderne.

Journalisten har været i kontakt med chefredaktør Peter Orry. Han ønsker ikke at kommentere.

0 Kommentarer