Jyllands-Posten overvejer at flytte væk fra Viby

Jyllands-Posten forhandler netop nu om at lukke avisens trykkeri med 120 ansatte i Viby. Næste skridt kan blive, at avisen forlader sit domicil i Viby - byens største etplanshus på 22.000 kvadratmeter - til fordel for mindre lokaler, skriver Århus Stiftstidende.

Jyllands-Posten forhandler netop nu om at lukke avisens trykkeri med 120 ansatte i Viby. Næste skridt kan blive, at avisen forlader sit domicil i Viby – byens største etplanshus på 22.000 kvadratmeter – til fordel for mindre lokaler, skriver Århus Stiftstidende.

Avisen oplyser samtidig, at koncerndirektør Jens Bruun i disse dage forhandler med tillidsrepræsentanterne om fremtiden for staben omkring trykkeriet. Spørgsmålet er, hvor mange der skal fyres eller overflyttes.

JP/Politikens bestyrelse besluttede for en måned siden, at avisen fra efteråret skal trykkes på koncernens trykkeri i Erritsø ved Fredericia.

"Vi drøfter sagen nu, og der skal findes en afklaring i midten af marts," siger Jens Bruun til Århus Stiftstidende.

Som tidligere oplyst på Journalisten.dk flytter Morgenavisen Jyllands-Postens københavner-redaktion til efteråret ud af de dyre lokaler på Kongens Nytorv og sammen med koncernens andre aviser, Politiken og Ekstra Bladet, på Rådhuspladsen.

Nu bekræfter Jens Bruun bekræfter, at koncernen også overvejer at forlade bladhuset i Viby, hvor avisen rykkede ind i 1964.

"En flytning har intet at gøre med trykkeriets situation. Vi taler om to forskellige ting. Overvejelserne om en flytning er på et forberedende plan og vil i givet fald ligge langt ude i fremtiden. Det er rigtigt, at det har været nævnt i forbindelse med det seneste bestyrelsesmøde. Vi har talt om at rykke nærmere på havnen, men der er ingen konkret geografi eller tidsplan," siger Jens Bruun til Stiften.

I går kunne Journalisten.dk tillige fortælle, hvordan samtlige lokalaviser, som JP/Politiken udgiver, også står foran markante besparelser. På grund af langt færre annoncer i lokalaviserne i årets første måneder vil ledelsen spare 45 millioner kroner på bundlinjen ud af det samlede budget på 465 millioner kroner. Konsekvensen er blandt andet fyringer, som også vil ramme de redaktionelle medarbejdere.

»Vi har ikke sat nogen frist for, hvornår vi melder ud, hvor mange, der skal fyres. Men det vil være naturligt at finde en afklaring inden månedens udløb,« sagde adm. direktør Jan Halling til Journalisten.dk.

Allerede på torsdag gennemgås et udspil til, hvor pengene ville kunne findes, men først senere ventes den endelige spareplan på plads.

Læs mere om den kommende fyringsrunde på Politikens Lokalaviser.

0 Kommentarer