Jyllands-Posten er ikke velkommen på Aarhus Havn

Naboerne til Jyllands-Postens nye hovedsæde er ikke trygge ved den terrortrussel, avisen bringer med sig. Blandt andet kalder en bankdirektør det »utroligt uheldigt«.

Naboerne til Jyllands-Postens nye hovedsæde er ikke trygge ved den terrortrussel, avisen bringer med sig. Blandt andet kalder en bankdirektør det »utroligt uheldigt«.

Det er nu nogle måneder siden, det kom frem, at Morgenavisen Jyllands-Posten skal flytte sit hovedkvarter fra Viby og rykke helt ind i Aarhus bymidte. Efter planen skal avisen flytte ind i en ombygget bygning på Europaplads 16 på Aarhus Havn. Men naboerne på havnefronten er ikke udtalt glade for de nye tilflyttere. Det skriver DR.dk.

I øjeblikket holder Handelsbanken til i den bygning, hvor der skal bygges nye etager på til Jyllands-Posten. Og her er bankdirektør Esben Kjeldsen ikke tryg.

»At få Jyllands Posten helt ind i midt af Aarhus C vil være utroligt uheldigt i forhold til den terrorrisiko, avisen udgør, siger han ifølge DR.dk.

Handelsbanken bruger kun bygningen midlertidigt, og det er Esben Kjeldsen glad for. Men han er stadig bange for, at avisen vil kaste en sort skygge over havnefronten når den efter planen rykker ind på sin nye adresse i 2014.

Men bankdirektørens nervøsitet vækker ikke genklang på Aarhus Rådhus.

»Jyllands Posten er en del af vores lokale demokrati og har lov til at placere deres hovedsæde på havnen. Det er vigtigt, vi ikke indretter byen på terroristers eller ekstremisters præmisser. Hvis vi bliver bange for, at Jyllands Posten eller andre placerer sig centralt, har terroristerne opnået en del af det, de vil,« siger borgmester Nicolai Wammen ifølge DR.dk.

Projektet for Jyllands-Postens placering på havnen indebærer, at der skal opføres en 57 meter høj bygning på det sted, hvor Aarhus Arkitekterne har til huse i dag. Efter al sandsynlighed bliver der tale om 16 etager, hvoraf Jyllands-Posten påtænker at sætte sig på de 8-10 øverste etager.

Der er dermed også plads til andre erhvervslejemål, og i stueetagen er det tanken at indrette restauranter, cafeer og lignende.

Morgenavisen Jyllands-Posten har siden 1964 haft adresse Viby J i det sydlige Aarhus. Ind til da havde avisen adresse på Frederiksgade i Aarhus C.

0 Kommentarer