JydskeVestkysten stopper bijob i ferien

Hidtil har medarbejderne på JydskeVestkysten stiltiende accepteret, at journaliststuderende – oftest tidligere praktikanter – blev brugt som vikarer under de fastansattes ferier. Trods avisens størrelse har den sydvestlige del af Jylland nemlig været betragtet som lidt af en udkant, hvor det kunne være svært at finde vikarer.

"Sådan er det ikke mere. Så med den nye jobsituation med mange ledige og freelancere, der mangler opgaver, gik vi til ledelsen og sagde, at den praksis ville vi opsige. Og det kunne ledelsen egentlig godt forstå," fortæller Mette Cramon, stedfortrædende tillidsrepræsentant.

Før sommeren blev det derfor aftalt, at fremover skal freelancere i avisens område og Vikartanken kontaktes, når et vikariat skal besættes. Kun hvis det ikke giver resultat – og med tillidsmændenes accept – kan en studerende tages ind. Det er kun sket en gang siden da.

"Den studerende skal have samme løn, som en uddannet vikar får," siger Mette Cramon, som anslår, at JydskeVestkysten bruger 5-6 vikarer hver sommer.

Hun tilføjer, at avisens ledelse ved samme lejlighed besluttede at give to freelancere et kursus i JydskeVestkystens redigeringssystem – med løn undervejs – så de kan tilkaldes som vikarer i redaktionssekretariatet.

0 Kommentarer