JydskeVestkysten skal være aktivistisk

Den vestjyske avis har fået ny redaktionel ledelse. De vil slå et slag for JV som aktivistisk avis, fortæller de til Journalisten.dk.

Den vestjyske avis har fået ny redaktionel ledelse. De vil slå et slag for JV som aktivistisk avis, fortæller de til Journalisten.dk.

På fredag sætter nyhedschef Jørn Broch og lokalredaktør i Aabenraa Mikael Justesen sig i en fælles redaktørstol. Stillingsopslaget som ansvarshavende chefredaktør var oprindeligt kun én stilling, men Jørn Broch og Mikael Justesen søgte stillingen sammen og fik den.
Fremover vil Jørn Broch have kontor i Esbjerg, mens Mikael Justesen primært vil køre rundt på landevejene mellem de ni lokalredaktioner.

Hvorfor har I søgt en enmandsstilling sammen?
Vi dækker et kæmpe område, og vores største force er lokaljournalistikken. Derfor skal vi også som redaktører være synlige ude i lokalområdet og blandt andet sørge for at flytte viden rundt mellem redaktionerne. Det skal ikke kun ske over mail, siger Mikael Justesen.

Hvad vil være anderledes på avisen om et år?
Vi vil satse mere på det lokale fokus på konstruktive historier og aktivisme. Lokalredaktionen i Aabenraa har blandt andet stået for indsamlingen "Et hjerte for alle", hvor de startede en indsamling til de borgere, som manglede midler til jul. I Haderslev lavede lokalredaktionen også en stor indsamling til Haiti. Den slags skal vi gøre endnu mere – også i det små, hvis en spejderhytte mangler nyt tag. Vi skal også sætte skub på projektet "Vejen frem", hvor vi blandt andet bringer to uenige parter sammen og prøver at finde en løsning.

Hvad har det med journalistik at gøre?
Rigtig meget. Først skal vi skrive journalistik om emnet, og så kan vi handle bagefter. På den måde laver vi journalistik, som peger fremad. Vi skal ikke være skødehunde, men vi skal være bedre til at finde løsninger som journalister. En lokalavis har også til opgave at samle læserne.

1 Kommentar

Henrik Lind Jørgensen
30. SEPTEMBER 2010
Re: JydskeVestkysten skal være aktivistisk

Jeg tager hatten af for Michael Justesen og Jørn Brochs aktivistiske ambitioner, men jeg tvivler desværre på, at de kan omsætte det til indtægter, der kan lønne en større stab.

Jeg har selv været indblandet i en slags aktivistisk projekt, som høster mega-mange roser, men som ikke vender den nedadgående oplagskurve.

Jeg skal ikke kunne sige, at det er umuligt, men det er svært i en tid, hvor folk vil have nyheder gratis - ja, og så måske et spejdertag oven i købet.