Jydske Vestkysten får ni nye redaktører for en dag

Jydske Vestkysten lader ni læsere være redaktører for hvert sit lokalområde på tirsdag. Det bliver spændende at se, om læserne prioriterer ligesom os, siger chefredaktør Peter Orry.

Jydske Vestkysten lader ni læsere være redaktører for hvert sit lokalområde på tirsdag. Det bliver spændende at se, om læserne prioriterer ligesom os, siger chefredaktør Peter Orry.

Tirsdag den 1. februar sætter ni nye redaktører sig i stolen på hvert sit hjørnekontor. De ni redaktører er ganske almindelige læsere, som Jydske Vestkysten vil give lov til at styre avisens lokalredaktioner for en dag. Det skriver Jydske Vestkysten i en pressemeddelelse.

I pressemeddelelsen stiller avisen også selv spørgsmålet 'Hvorfor nu det?' til chefredaktør Peter Orry.

»Fordi det bliver spændende at se, om vores læsere prioriterer det samme, som vi gør i den daglige avis. Her er tale om helt almindelige læsere, der får lov at være med til at vælge og prioritere. Og de besidder alle en væsentlig kvalifikation: De er fra lokalområdet. Derfor kan de møde op til redaktionsmøderne særdeles velforberedte og klædt på til at strikke en god avis sammen,« svarer Peter Orry.

De ni redaktører er udvalgt af et ansøgerfelt. Jydske Vestkysten har bedt interesserede skrive en ansøgning, hvor læsere har skrevet ideer til, hvad der kan sættes fokus på i den lokale del af avisen.

De ni udvalgte læsere fra hvert lokalområde er:

Esbjerg: Byrådsmedlem Anders Kronborg, Esbjerg
Billund: Kommunaldirektør Tove Baisgaard, Grindsted
Varde: Selvstændig Torben Olsen, Ølgod
Vejen: Butiksansat Per Kamedula, Rødding
Kolding: Jonna Wammen, Kolding
Haderslev: Sognepræst Johannes Gjesing, Gram
Aabenraa: Arbejdsløs pædagog Bente Skadhauge Jensen, Rødekro
Sønderborg: Folkepensionist Helga Helene Hoffmann, Sønderborg
Tønder: Landmand/lærer Keld Stenger, Vodder

0 Kommentarer