JV-redaktør: »Den hellige gral er ikke velforvaret«

JydskeVestkysten står stærkere efter fusion. Men chefredaktøren vil ikke afvise besparelser og fyringer. »Vi skal ikke tro, at vi bare kan køre videre, indtil vi skal pensioneres,« siger chefredaktøren  

JydskeVestkysten holder fast i sit abonnement på Berlingskes Nyhedsbureau, BNB. Det samme gælder fotoaftalen med Scanpix. Men den kommende tid bliver også præget af forandringer, når skal man undersøge muligheden for synergieffekter efter Mecoms salg af Syddanske Medier til Den Sydvestjydske Venstrepresse. Det forklarer chefredaktør og administrerende direktør på JydskeVestkysten Peter Orry.

»Der er for eksempel dobbelte lejemål i masser af byer, og vi sender nogle gange fotografer af sted til de samme begivenheder,« forklarer Peter Orry.

Han vil ikke udelukke, at fusionen vil resultere i fyringer.

»Vi skal kigge på, hvor der er dobbeltfunktioner, og hvis det er tilfældet, må vi tage konsekvensen,« forklarer Peter Orry.

Han kan ikke sige noget om omfanget af eventuelle besparelser.

Selv om det nye selskab, Den Sydvestjydske Venstrepresse, står stærkere efter fusionen, er ”den hellige gral ikke velforvaret”, forklarer Peter Orry.

»Vi skal ikke tro, at vi bare kan køre videre, indtil vi skal pensioneres,« siger han.

Med fusionen vil det nye medieselskab stå stærkere i den sydlige del af Jylland.

»I dag læser halvdelen JydskeVestkysten, mens omkring 80-85 procent læser ugeaviserne. Samlet set giver det en mere komplet dækning,« forklarer han og understreger, at fusionen ikke betyder, at selskabet »bliver nogle grimme monopolister«.

»Vi vil have den samme position som de andre regionalaviser med ugeaviser under sig.«

1 Kommentar

Lars B. Jørgensen
3. SEPTEMBER 2013
Talemåden den hellige grav er
Talemåden den hellige grav er velforvaret findes i T. Vogel-Jørgensen og Poul Zerlang: Bevingede ord, 6. rev. udg., 1998. Det fremgår af dette opslagsværk at (Tro den) hellige grav velforvaret er et internationalt udtryk der hentyder til de i århundreder herskende religiøse stridigheder i Palæstina, og som udtrykker at Kristi grav skulle være i god behold i de kristnes hænder.