JV: Ny borgerjournalist hver anden time

En ny borgerjournalist melder sig i rækkerne hver anden time hos prisvinderne JydskeVestkysten. Det giver flere jobs til os uddannede journalister, ikke færre, siger chefredaktøren til Journalisten.dk.

En ny borgerjournalist melder sig i rækkerne hver anden time hos prisvinderne JydskeVestkysten. Det giver flere jobs til os uddannede journalister, ikke færre, siger chefredaktøren til Journalisten.dk.

Mediernes Internet Pris blev uddelt i går af Foreningen af Danske Interaktive Medier (FDIM), og her vandt JydskeVestkysten/Syddanske Medier i kategorien 'brugerinddragelse' for deres satsning på at lade almindelige mennesker skrive nyheder og tage billeder til hjemmesiden Jv.dk.

»Det er jo dejligt at få sådan et skulderklap, det er jo benzin på tanken,« siger chefredaktør Mikael Kamber til Journalisten.dk.

Efter Jv.dk lancerede deres satsning, der hedder 'Læserne skriver', har Nordjyske Medier været på inspirationsbesøg for at forbedre deres egen brugerinvolvering.

»Det er kun godt, at vi kan hjælpe hinanden. Vores model er jo skræddersyet til lokale medier, og det er helt klart der, jeg ser de bedste muligheder for borgerjournalistikken. Vores fastansatte skal jo skrive til nogle tusinde mennesker, men borgerjournalister kan godt skrive om hundehvalpen inde hos naboen,« siger Mikael Kamber.

Lige nu har JydskeVestkysten 1856 registrerede borgerjournalister, og der kommer cirka en ny til hver anden time.

»Det er selvfølgelig ikke nok bare at have en masse, der er registrerede. Det kræver også, at de er aktive, men jeg tror stille og roligt, at det kommer til at brede sig,« siger Mikael Kamber.

Mikael Kamber mener ikke, at borgerjournalisterne er nogen trussel mod alle os almindelige journalister. Tværtimod.

»Det giver en masse nyt arbejde, fordi der er så mange, der skal coaches, og så meget, der skal udvikles. Vi bliver heller ikke udfordret på håndværket, for det vi er gode til, de komplekse historier, der er borgerjournalisterne bare ikke lige så gode,« siger han.

I slog det i sin tid stort op, at Jv.dk skulle have 5000 borgerjournalister i sit univers. Hvordan går det med det mål?

»Det her handler ikke så meget om et tal, men mere om, at vi får noget relevant stof ind. Og der kan vi sige, at dem, der skriver, og dem, der læser vores brugerstof, har stor glæde af det. Borgerjournalisterne er en slags forlænget arm for os,« siger han.

Har I nye elementer i støbeskeen til brugerne?

»Vi vil have et endnu bredere site, og vi vil også have brugeranmeldelser af restauranter, film osv.. Det handler om, at brugerne også skal kunne komme med deres bidrag her,« siger Mikael Kamber.