Justitsministeren og DJ går ind i Christiania-sagen

DJ-formanden fordømmer overfaldet på en TV 2-journalist på Christiania og understreger, at overfald altid skal meldes. Justitsminister Morten Bødskov opfordrer kraftigt christianitterne til at hjælpe politiet.

DJ-formanden fordømmer overfaldet på en TV 2-journalist på Christiania og understreger, at overfald altid skal meldes. Justitsminister Morten Bødskov opfordrer kraftigt christianitterne til at hjælpe politiet.Både regeringen og Dansk Journalistforbund er i dag gået ind i sagen om overfaldet på en TV 2-journalist på Christiania. Journalisten var i færd med at filme Pusher Street med skjult kamera, da han blev overfaldet af en gruppe, der rev hans tøj af. Herefter flygtede han nøgen ud fra fristaden.

»Det er dybt chokerende, at et sådan angreb mod den arbejdende presse kan ske i Danmark. Den slags hører vi normalt kun om fra stater, hvor lovløsheden raser. Jeg forventer, at myndighederne straks efterforsker sagen og får fat i dem, der er ansvarlige for denne udåd,« udtaler DJ-formand Mogens Blicher Bjerregård på DJ's hjemmeside.

Han tilføjer over for politiken.dk, at pressefolk altid skal sørge for at melde vold og overfald til politiet.

»Sådan skal det være. Det er vigtigt, at det bliver meldt og opklaret,« siger Mogens Blicher Bjerregård og henviser i øvrigt til sagen, hvor Journalistens fotograf blev truet med tæv. Det førte til en bøde.

Justitsminister Morten Bødskov (S) har også taget skarpt afstand fra overfaldet.

»Det er helt uacceptabelt, hvis journalister eller andre borgere angribes, som det synes at være sket på Christiania,« skriver Bødskov i en mail til Ekstrabladet.dk.

Til Journalisten.dk sagde TV 2 News' kanalchef Mikkel Hertz tidligere i dag, at det rystede den journalist, der blev overfaldet, at ingen greb ind, da han blev overfaldet – selvom det skete midt på eftermiddagen og flere kiggede på.

Morten Bødskov opfordrer christianitterne til at tage afstand fra overfaldet og hjælpe med at fange overfaldsmændene.

»Jeg ved, at politiet tager hændelsen alvorligt, og jeg vil kraftigt opfordre christianitterne til også at tage klart afstand fra sådanne hændelser – og til at vise konkret handling ved at samarbejde med politiet om opklaring af sagen,« skriver Bødskov til Ekstrabladet.dk.

0 Kommentarer