Justitsminister: Pressenævnet skal ikke kunne udskrive bøder

Morten Bødskov mener ikke, at der er behov for flere sanktionsmuligheder til Pressenævnet. Tværtimod roser han mediernes vilje til selvkritik.

Det er domstolene, der uddeler bøder – ikke pressenævnet. Det sagde justitsminister Morten Bødskov i Folketingets spørgetid i onsdags, ifølge Danske Medier.

»Vi skal naturligvis selv overveje, om Pressenævnet har de værktøjer, der er nødvendige, og her synes jeg, at vi må rose mediernes vilje til at føre en åben og ærlig dialog og til at kaste et selvkritisk blik på branchen,« sagde justitsministeren, og han ser derfor ikke umiddelbart behov for nye og markante håndhævelsesbeføjelser til nævnet.

Ideen med at lade Pressenævnet udskrive bøder var til debat i Folketinget sidste år. For nyligt blev diskussionen åbnet igen, da et udvalg under EU foreslog fælles pressenævnsstandarter i alle medlemslande, hvor det blandt andet skulle være muligt at uddele bøder.

Ministerens udtalelse faldt, efter at Liberal Alliances Merete Riisager havde bedt ham kommentere til en udvalgsrapport. Ministeren havde ikke læst selve rapporten og afslog derfor at kommentere på den.

0 Kommentarer