Juste: ’Cortzen ved ikke, hvad der foregår’

Chefredaktør fra Jyllands-Posten, Carsten Juste, kan ikke genkende, at journalistikken i morgenaviserne skulle være forudsigelig og overfladisk.

Chefredaktør fra Jyllands-Posten, Carsten Juste, kan ikke genkende, at journalistikken i morgenaviserne skulle være forudsigelig og overfladisk. Det skriver tidligere chefredaktør på Børsen Jan Cortzen i en dagens kronik i Politiken. Her beskylder Jan Cortzen betalingsaviserne for at svigte den undersøgende journalistik.

Carsten Juste mener, at Jan Cortzen skyder langt over målet.
"Jan Cortzen ved tydeligvis ikke, hvad der foregår på aviserne i dag. Hans kritik rammer ved siden af," siger Carsten Juste til Journalisten.dk

Jyllands-Posten har faktisk styrket rammerne for den undersøgende journalistik på avisen, oplyser han. Jyllands-Posten har en decideret gravegruppe på flere journalister. Indsigtsgruppen, hedder den.
"Tværtimod gør vi alt særligt i disse tider, hvor trenden går mod nettet, og styrker nettet samtidig med den undersøgende journalstik på vores papiravis," siger Carsten Juste.

Hovedkonklusionen i Jan Cortzens kronik er, at undersøgende journalistik er betalingsavisernes redning i kampen mod nettets hurtige nyheder, gratisaviser og dalende læsertal. En sandhed med modifikationer, mener Carsten Juste.
"Det skal jo ikke være doktorafhandlinger, vi skriver. Vi vil stadig være en levende, klassisk avis, der er nyhedsorienteret. Vi vil gerne være en bred og folkelig avis. Avisen skal stadig skrives, så folk kan forstå den," siger Carsten Juste.

Carsten Juste mener, at Jyllands-Posten allerede leverer et højt journalistisk niveau.
"Det høje niveau leverer vi med vores undersøgende journalistik, vores korrespondenter, med erhvervsjournalistikken og med kulturjournalistikken. Det er alt det, jeg vil modsige Cortzen med, for han er ikke opdateret," siger Carsten Juste.

Det er ikke kun på Jyllands-Posten, at tingene er i orden, ifølge Carsten Juste. Alle i branchen er klar over, at de skal have fat i den journalistiske kvalitet.
»Hans generelle angreb på branchen skyder langt over målet, for der er aldrig sket så meget, som der sker nu," siger han.

Men derfor er målet ikke nået, mener Carsten Juste.
"Vi skal stadig have hævet niveauet, og vi skal have bedre uddannede journalister," siger han.

Nogle af de konkrete eksempler, som Jan Cortzen beskylder aviserne for ikke at have dækket tilstrækkeligt, har Jyllands-Posten arbejdet med, fortæller Carsten Juste:
"Vi har arbejdet med nogle af dem, men vi kan jo ikke magte det hele."

 

1 Kommentar

L.P Simonsen
13. MAJ 2007
Journalistik i morgensaviser, troværdighed, grundighed etc.
En ting der undrer mig: At man ikke anvender stavekontrol, der forekommer ofte stavefejl, det står i vejen for budskabet og fremmer ikke troværdigheden...