JP’s web-tv skruer op for nyhedsdækningen

Jyllands-Postens website vil integrere tv-indslag mere i den generelle nyhedsstrøm. Tv-redaktør Jacob Bendixen Andersen forudser, at web-tv kommer til at fylde mere hos medierne i 2010.

Jyllands-Postens website vil integrere tv-indslag mere i den generelle nyhedsstrøm. Tv-redaktør Jacob Bendixen Andersen forudser, at web-tv kommer til at fylde mere hos medierne i 2010.

Da demonstranter under klimatopmødet i København forsøgte at komme ind i Bella Centret, havde Jyllands-Postens web-tv to reportere på gaden. De var tæt på konfrontationerne, og indslagene gav pote hos brugerne, der kvitterede med mange klik.
»Det var meget nærværende tv med gode reportageelementer, og den dag havde vi et af de højeste seertal i december,« fortæller Jp.dk's tv-redaktør, Jacob Bendixen Andersen, til Journalisten.dk.

Succesen med at dække demonstrationen på nært hold er en af grundene til, at JP's web-tv-redaktion i 2010 vil satse mere på at komme i marken.
»Når der sker noget vigtigt lokalt i Danmark, vil vi prioritere at sende folk på gaden. Vi skal være til stede, mens begivenhederne sker,« forklarer Jacob Bendixen Andersen.

JP har netop udvidet tv-redaktionen med endnu en journalist, så den nu tæller seks personer. Ud over at sikre flere aktuelle reportager skal oprustningen bruges til at lave flere og bedre nyheder, blandt andet med afsæt i materiale fra de internationale nyhedsbureauer.
»Det stof, vi modtager fra de udenlandske bureauer, bliver bedre og bedre. Det kræver, at vi får historierne sendt ud, mens de stadig er aktuelle,« siger tv-redaktøren.

Ifølge Jacob Bendixen Andersen er en af de store opgaver i 2010 at integrere web-tv-indslagene mere i den øvrige nyhedsdækning.
»I de sidste par måneder af 2009 har vi fokuseret på at få flere nyhedshistorier ud og øge vores samarbejde med de skrivende på nettet, så tv og net kommer til at arbejde endnu bedre sammen. Tidligere har vi lavet mange tidløse indslag om biler, bolig og forbrug. Dem vil vi stadig lave, men vi kommer til at fokusere mere på at give Jp.dk's nyhedshistorier den ekstra dimension, som tv kan tilføre dem,« siger Jacob Bendixen Andersen til Journalisten.dk.

Han mener, at netop arbejdet med at gøre tv-indslag til en fuldgyldig del af nyhedsstrømmen vil blive en af de vigtige tendenser på web-tv-området som helhed.

»Web-tv er som medie ved at være modent nu, og det er ved at blive integreret i nyhedsstrømmen. Det er forkert at se web-tv som en "tv-kanal på nettet". Vi er for eksempel en del af den samlede indsats på Jp.dk.«

Jacob Bendixen Andersen tvivler på, at JP's web-tv-redaktion bliver alene om at skrue op for den aktuelle dækning.
»Der kommer mere fokus på nyhedsdækningen, og der kommer i det hele taget mere web-tv rundt om på medierne. Annoncemarkedet begyndte så småt at spire i efteråret, og det gør, at flere tør satse.«

0 Kommentarer