JP-tillidsmand: Det sætter sig mere og mere i baghovedet

Med gårdagens terrortrussel har Jyllands-Posten været ramt af trusler fire gange siden nytår. Det bliver sværere og sværere at arbejde under så svære vilkår, siger tillidsmand Bo Jørgensen. Medarbejderne kan få gratis psykologhjælp.

Med gårdagens terrortrussel har Jyllands-Posten været ramt af trusler fire gange siden nytår. Det bliver sværere og sværere at arbejde under så svære vilkår, siger tillidsmand Bo Jørgensen. Medarbejderne kan få gratis psykologhjælp.

»Det er stadig helt surrealistisk og svært at forholde sig til at være på en arbejdsplads omgivet af hegn og med betjente og vagter ved hånden. Det er meget udansk, og det bliver man nok aldrig fortrolig med.« Sådan siger tillidsmand Bo Jørgensen om medarbejdernes hverdag. Eller rettere sagt forsøg på hverdag. For det er ikke mere end fire dage siden, JP havde en terrortrussel, og i går kom det yderligere frem, at en 37-årig iraker I Norge havde tilstået, at Jyllands-Posten var et af muligvis flere terrormål .

Bo Jørgensen siger, at trusselsbilledet nok ikke vil ændre sig de næste mange år, så det er en hverdag, man bliver nødt til at vænne sig til.

Medarbejdernes reaktioner har været meget forskellige. Bo Jørgensen fortæller, at der både er utryghed og en trodsig følelse af ikke at ville lade sig kue.

»Det sætter sig selvfølgelig mere og mere i baghovedet, og det er noget, vi taler meget om på gangene og i kantinen. Det bliver sværere og sværere at acceptere, at vi skal arbejde under så svære vilkår.«

For de medarbejdere, som har nået smertetærsklen, har JP en ordning med krisepsykologer, hvor man kan ringe anonymt:

»Det er også, som om vi blevet mere hærdede af det her. Men smertetærsklen er selvfølgelig nået for nogen. Og det er helt naturligt, for ofte er det især baglandet, som er bekymrede. Jeg ved ikke, hvor mange der har haft kontakt med en psykolog. Og det har jeg heller ikke behov for at vide.«

For Bo Jørgensen ville det værste scenarie være, hvis terrorfrygten får lov til at gro fast:

»Jeg er noget overrasket over pressens enorme interesse. Der er ikke noget øget trusselsbillede efter sagen i går – den norske efterretningstjeneste havde haft de anholdte under opsyn i et år, og vi har fuld tiltro til, at vi har optimal beskyttelse. Medierne må ikke sprede terrorfrygt og bidrage til et hysteri. Det må simpelthen ikke ske,« siger tillidsmand Bo Jørgensen.

0 Kommentarer