JP tilbage i DDFF

 

 

Efter 24 år uden for DDFF er JP atter blevet en del af arbejdsgiverforeningen. Det betyder, at medarbejderne sandsynligvis netop har indgået deres sidste særegne overenskomst.

 

Jyllands-Posten (JP) har efter fusionen med Politiken valgt atter at træde ind i Danske Dagblades Forenings Forhandlingsorganisation (DDFF), som blandt andet repræsenterer arbejdsgiverne i forbindelse med centrale overenskomstforhandlinger. JP forlod forhandlingsorganisationen i 1978, spørgsmålet er, hvad det vil betyde for fremtidige overenskomster på JP.

Ifølge chefredaktør på JP, Carsten Juste, begynder forhandlingerne om tilpasning af JP og Politikens overenskomster i begyndelsen af det nye år.

Tillidsmand på JP, Erik Vohnsen, mener, det er for tidligt at sige, hvorvidt det vil få direkte betydning for medarbejderne.

"Vi kommer i en situation, hvor det er DJ og DDFF, der skal forhandle vores overenskomst, hvor det før var os tillidsmænd. Det bliver taget ud af hænderne på os, og så bliver det op til Dansk Journalistforbunds topforhandlere," siger Erik Vohnsen.

Erik Vohnsen har svært ved at se perspektiverne for den næste overenskomst.

"Skal vi have en fælles overenskomst med Politiken og Ek-stra Bladet, ser jeg helst, at det bliver min egen overenskomst, der ligger til grund," siger Erik Vohnsen.

JP har netop efter 11 måneders forhandlinger fået overenskomsten for 2002 til udgangen af 2003 på plads.

De lange forhandlinger skyldtes sparerunder og voldgiftssag. Det resulterede dog ikke i de store ændringer af overenskomsten. Det nye er blandt andet aftalen om videresalg.
Videresalgsaftalen betyder, at avisen har ret til at sælge redaktionelt stof videre til andre danske medier. Det vil sige, at andre aviser eksempelvis kan abonnere på JPs indlandsstof, ligesom Århus Stiftstidende gør det på Berlingske Tidendes indlandsstof.

Med aftalen om videresalg kan medarbejderne se frem til en lønstigning på 250 kroner om måneden i 2003. I juli 2004 stiger dette beløb til 500 kroner og 1. januar 2005 får hver medarbejder 1000 kroner ekstra om måneden.

0 Kommentarer