Trods intern uenighed støtter chefredaktør Jørn Mikkelsen en Facebook-politik på Jyllands-Posten. Men det bliver meget svært. »Vi skriver ytringsfrihed med stort her på avisen,« siger han til Journalisten.dk.
Jyllands-Posten kan blive det næste danske dagblad, der laver guidelines for, hvad journalister og andre medarbejdere bør gøre på Facebook. I tirsdags offentliggjorde Berlingske Tidende sine retningslinjer, der er blevet kritiseret af medarbejderne for at være alt for stramme.
Ifølge chefredaktør Jørn Mikkelsen overvejer Jyllands-Posten at nedfælde nogle retningslinjer, blandt andet oven på Ditte Okman-sagen.
»Aktuelle sager som den fra Venstre giver anledning til, at vi nu overvejer at få en Facebook-politik. Vi har en diskussion på redaktionen om, hvorvidt vi skal gøre det her lidt mere systematisk – altså forholdet mellem medarbejdernes private ret til at blande sig over for hensynet til den avis, de repræsenterer, ikke kun i arbejdstiden,« siger Jørn Mikkelsen til Journalisten.dk.
Selv støtter han ideen om at lave nogle guidelines.
»Jeg mener, at vi skal prøve at nærme os nogle retningslinjer. De vil ikke blive særlig firkantede, de vil snarere blive nogle gode råd end de vil blive egentlige regler,« siger han.
Kan du løfte sløret for nogle af de takter, I har i jeres forslag?
»Det bliver meget svært. Ytringsfrihed skriver vi med stort her på avisen, også for medarbejderne. Omvendt skal man naturligvis også som medarbejder kunne være en upartisk, værdig og troværdig repræsentant for avisen. Men der skal være grænser – man kan ikke forlange, at folk døgnet rundt tænker på JP,« siger han.
På Berlingske Tidende har medarbejderne i hårde vendinger kritiseret deres nye guidelines for at være alt for stramme. Hvilke guidelines mener du personligt vil være mest fair?
»Det har jeg ingen holdning til endnu, jeg vil først lytte til medarbejderne. De snakke, vi har haft på redaktionsmøderne indtil videre, går fra den ene yderlighed til den anden. Nogle ønsker stramme regler, så man ved, hvad man har, andre vil slet ikke have nogen regler,« siger Jørn Mikkelsen.
1 Kommentar
Du skal være logget ind med dit DJ-login for at kunne kommentere på artiklen.
Hvorfor kalder I dem guidelines og ikke retningslinier? Hvad er der nu galt med dansk?