JP-redaktør: »Der er ingen løse rygter«

Jyllands-Posten fastholder dagens afsløring: Mecoms topchef leverede en konkret skriftlig plan for fusion mellem Nyhedsavisen og Urban. »Fusionsplanen ... det er et dokument, som jeg både har set og rørt ved,« siger redaktør John Hansen til Journalisten.dk.

Jyllands-Posten fastholder dagens afsløring: Mecoms topchef leverede en konkret skriftlig plan for fusion mellem Nyhedsavisen og Urban. »Fusionsplanen … det er et dokument, som jeg både har set og rørt ved,« siger redaktør John Hansen til Journalisten.dk.

Uanset hvor meget ledelsen af Berlingske Media og Mecom forsøger at lægge sagen død, så fastholder Morgenavisen Jyllands-Posten dagens afsløring: Der blev udarbejdet et skriftligt forslag i juni måned i år om at sammenlægge Nyhedsavisen med Berlingskes gratisavis, Urban. Og Jyllands-Posten har ikke bare fået det fortalt, avisens redaktør, John Hansen, har selv haft det i sine hænder:

»Fusionsplanen … det er et dokument, som jeg både har set og rørt ved,« siger han til Journalisten.dk.

Koncernchef i Berlingske Media Lisbeth Knudsen afviste ellers i morges alle forlydender om, at Berlingske-koncernens ejer, David Montgomery, skulle have været betydeligt tættere på Nyhedsavisens storaktionær, Morten Lund, end det hidtil har været kendt.

Ifølge Jyllands-Posten var de to parter i så konkrete forhandlinger, at Montgomery leverede et skriftligt forslag om at sammenlægge Nyhedsavisen med Berlingskes gratisavis, Urban. Mecom var endda parat til at betale 139 mio. kr. over tre år, mod at Morten Lund lukkede Nyhedsavisen.

Hertil erklærede Lisbeth Knudsen, at der alene var tale om »løse rygter«. Hun ønskede dog hverken at be- eller afkræfte historien i Jyllands-Posten og efterlod dermed et billede af, at der meget vel kan være noget om historien:

»Det er altid faren, når man ikke vil svare på det,« sagde hun.

Men ifølge John Hansen er der ingen tvivl:

»Der er ingen løse rygter i dagens artikel i Morgenavisen Jyllands-Posten om fusionsforslaget. Forslaget findes, det er overdraget til Nyhedsavisens ejere, afsenderen er Mecom Group, og jeg har set det,« siger han og tilføjer, at han har talt med alle de involverede i sagen.

Hvem det konkret er, ønsker han dog ikke at oplyse:

»Det vil jeg ikke sige. Det giver sig selv, hvem der var involveret.«

Af hensyn til sine kilder har han valgt at skrive dagens store baggrundsartikel – 'Han havde aldrig millioner nok' – uden nogen kildeangivelser.

»Flere af kilderne har jeg kun kunnet tale med ved at love dem anonymitet. Derfor har jeg valgt at skrive det hele anonymt. Men jeg har talt med alle relevante parter,« siger Johan Hansen og understreger endnu en gang, at fusionsforslaget er helt konkret.

Men lyver Lisbeth, når hun udtaler, at det bare er løse rygter?

»Der tror jeg, man skal forstå hende sådan, at hun tænker på hele forløbet omkring Nyhedsavisens lukning. Så nej, jeg tror ikke, hun lyver. Hun har ret i, at der har været løse rygter i omløb. Og hun svarer blot det, hun skal svare,« understreger John Hansen, der er klar med mere skyts i morgen:

»Der er naturligvis også meget mere end løse rygter bag de yderligere spørgsmål om forløbet, som Jyllands-Posten forgæves har forsøgt at få David Montgomerys og Lisbeth Knudsens svar på, og som vil fremgå af artikler i Jyllands-Posten onsdag,« siger han.

Jyllands-Posten fortsætter således i morgen afsløringerne og sætter i anden og sidste halvdel af føljetonen om dette års største avisdrama fokus på perioden frem til lukningen af Nyhedsavisen og den krig, der efterfølgende opstår mellem parterne. En fortælling om dobbeltspil og hemmelige forhandlinger, politi-anmeldelser og beskyldninger om pengeafpresning.

»Artiklen i morgen sætter fokus på det afsluttende forløb, som set udefra ikke rigtigt gav mening, men som ved gud ikke var meningsløst, når man ser det indefra. Og det er det forløb, som jeg har forsøgt at trænge ind bag ved,« siger Jyllands-Postens redaktør.

 

 

0 Kommentarer