I alt lægger JP/Politikens Hus op til at skære cirka 55 redaktionelle stillinger i den kommende sparerunde. Det har ledelsen fortalt medarbejderne på Politiken, Jyllands-Posten og Ekstra Bladet her til eftermiddag.
Politikens medarbejdere har fået at vide, at der skal skæres mindst 40 stillinger på avisen, to tredjedele vil være redaktionelle – altså cirka 25. Jyllands-Posten skal skære cirka 20, og Ekstra Bladet skal skære cirka 10 redaktionelle stillinger. Det oplyser en række kilder, som er til stede i huset, til Journalisten.
Det står dog klart, at tallene kan være til forhandling og afhænge af besparelserne, der findes andre steder. Ud over de redaktionelle stillinger, skal en række leder og mellemleder-stillinger samt HK-stillinger nedlægges.
Adm. direktør Stig Kirk Ørskov meldte i går ud via Mediawatch, at koncernen skal skære 5 procent af sine omkostninger i år. Han sagde også, at et tocifret antal stillinger skal skæres. Han ønskede ikke at lade sig interviewe af Journalisten.
Rygter før ferien
Herfra følger forhandlinger mellem tillidsfolk og ledelse. I går sagde tillidsmand på Ekstra Bladet, Anders Stoffer, til Journalisten:
»Vi vil de næste 2-3 uger gøre alt for at få løst det her på den bedste vis. Vi får alle sammen på Ekstra Bladet nogle hårde uger forude. Vi er rigtig gode til at passe på hinanden. Det skal vi også være nu.«
Medarbejderne hørte allerede før sommerferien, at der var en spareøvelse på vej. Det meddelte ny chefredaktør Christian Jensen ifølge Journalistens oplysninger allerede i sin tiltrædelsestale.
Det skabte nervøsitet blandt medarbejderne, fortalte Politikens tillidsrepræsentant Pernille Mac Dalland tidligere på ugen til Journalisten.
»Folk er tæskenervøse, og der er stor usikkerhed,« sagde hun.
Siden fik medarbejderne kendskab til besparelsernes omfang på koncernniveau, da adm. direktør Stig Kirk Ørskov meldte det ud via Mediawatch i går.
Meldt ud til offentligheden før medarbejderne
Tillidsmand på Ekstra Bladet Anders Stoffer ærgrede sig i den forbindelse over, at ledelsen valgte at orientere offentligheden før medarbejderne.
»Jeg er rigtig ked af, at Stig Ørskov føler behov for at gå ud med det her, dagen inden medarbejderne bliver orienteret. Jeg føler virkelig med de medarbejdere, som sidder på redaktionen i aften. Der er også mange, der får svært ved at sove i nat. Det synes jeg simpelthen ikke, de har fortjent,« sagde Anders Stoffer.
Dansk Journalistforbunds næstformand Tine Johansen bakkede op om den kritik.
Stig Kirk Ørskov svarede på kritikken per mail:
“Det ligger os meget på sinde at orientere vore medarbejdere åbent og ærligt om udviklingen. Det har ikke været en hemmelighed for medarbejderne, at vi desværre bliver nødt til at reducere omkostningerne. I dag er vores tillidsrepræsentanter blevet grundigt orienteret, og jeg har udtalt mig om koncernens helt overordnede behov for at reagere på markedsudviklingen. I morgen torsdag får medarbejderne på de enkelte medier, naturligvis som de første, en grundig orientering om de konkrete planer,” skrev han til Journalisten.
1 Kommentar
Du skal være logget ind med dit DJ-login for at kunne kommentere på artiklen.
Har Politikens ledelse tænkt over, hvorfor læserne holder fast i avisen? I papiravisen...
På grund af det redaktionelle stof!
På grund af kvaliteten af journalisternes arbejde!
På grund af fotografierne!
På grund af tegningerne!
Beskær ovennævnte og I ender som Post Danmark / graver jeres egen grav!
Slow but certain death.