JP/Politikens Hus overtager 12 ugeaviser

Et dusin sydjyske ugeaviser har i dag fået nye ejere. JP/Politikens Hus har købt de mange ugeaviser, som hidtil er blevet udgivet af Budstikken Gruppen. Dermed styrkes grebet om de meget attraktive ugeaviser.

Et dusin sydjyske ugeaviser har i dag fået nye ejere. JP/Politikens Hus har købt de mange ugeaviser, som hidtil er blevet udgivet af Budstikken Gruppen. Dermed styrkes grebet om de meget attraktive ugeaviser.

De 12 sydjyske ugeaviser, som ejeren af Budstikken Gruppen, Hans Løndorf, netop har solgt, dækker fra grænsen i syd til Vejle i nord og fra Sønderborg i øst til Varde i vest.

Med et samlet oplag på i alt 357.000 ugentlige eksemplarer er de sydjyske ugeaviser da også en af de største aktører på det danske ugeavismarked.

Og efter overtagelsen får JP/Politiken et samlet ugeavisoplag på over to mio. eksemplarer i Danmark og Sverige og står dermed yderligere styrket på et marked, som anses for en guldgrube for dagbladene. En tidligere opgørelse fra MandagMorgen viste således, at lokalbladene er det suverænt mest indbringende forretningsområde i avisbranchen.

"Det har ikke været en let beslutning at skille sig af med en del af sit livsværk," siger Budstikken Gruppens ejer, Hans Løhndorf, der tillige ejer trykkeriet Trykcentralen i Vojens, hvor aviserne fortsat skal produceres.

"Men jeg er nået til en alder, hvor jeg gerne vil have lidt mere fritid. For mig har det været afgørende, at Budstikken overdrages til en robust ejer, der vil fortsætte udgivelsen og udvikle med et stærkt lokalt fokus. Det er vigtigt for mig, at personalet efter ejerskiftet fortsat har en god arbejdsplads. Jeg har altid haft en god relation til Jyllands-Posten, og det var derfor naturligt, at det var i JP-familien, at jeg fandt de nye ejere," siger han i en pressemeddelelse.

Overtagelsen af Budstikken Gruppen sker i regi af Politikens Lokalaviser, som er et datterselskab i JP/ Politikens Hus. Med de 12 sydjyske ugeaviser runder Politikens Lokalaviser 80 titler i Danmark og Sverige. Dertil kommer de to digitale aviser, Lokalavisen.dk og Lokaltidningen.se, der hver måned har mere end 300.000 brugere.

0 Kommentarer