Nyhedsoverblik

data_usage
chevron_left
chevron_right
13:18 19.04.2021 Rikke Simone Jørgensen

JP/Politiken afviser samarbejde med Google og Facebooks nyhedsplatforme

Administrerende direktør for JP/Politikens Hus Stig Ørskov afviser, at mediehuset kommer til at levere indhold til techgiganternes egne nyhedsplatforme.

Det siger han til MediaWatch.

I flere lande, herunder Australien, har Facebook og Google indgået aftaler med nyhedsmedier om at levere nyheder til Facebook News og Google News Showcase.

De to techgiganter har ikke løftet sløret for, om de har lignende lanceringsplaner for nyhedsplatformene i Danmark, men direktør for TV 2 Ulla Pors afviser på forhånd et samarbejde. Den holdning tilslutter JP/Politikens Hus sig nu også.

”Enhver håndsrækning til techgiganterne i deres bestræbelser på at opbygge egne nyhedsplatforme vil være direkte kontraproduktivt og undergravende for nyhedsmediernes uafhængighed. Derfor bliver det heller ikke med vores medvirken,” lyder det skriftligt fra Stig Ørskov til MediaWatch.

Foreningen Nye Medier er mindre skeptiske over for nyhedssamarbejder. Ifølge forperson Anne Sofie Christensen-Dalsgaard er foreningen mindre berøringsangst over for techgiganterne, end Danske Medier, TV 2 og nu også JP/Politikens Hus er.

SENESTE NYT

Flere nyheder