Nyhedsoverblik

data_usage
chevron_left
chevron_right
08:08 07.04.2021 Jakob Albrecht

JP/Politiken: Vi er ikke ude på at ødelægge det ”frie internet”

Kulturminister Joy Mogensen beskyldes for at ville ødelægge internettet med den nye lov, der skal sikre ophavsretlig beskyttelse af journalistisk indhold.

Men tværtimod får vi nu løst nogle af de problemer, det ”frie internet” har skabt. Det skriver koncerndirektør i JP/Politikens Hus Dorthe Bjerregaard-Knudsen i et debatindlæg på Altinget.

Dorthe Bjerregaard-Knudsen forklarer, at der ikke er noget, der er frit i den forstand, at det er gratis at producere.

”Det koster penge at producere journalistisk indhold. Og når man bruger det indhold, andre bekoster produktionen af, så må man naturligvis betale for det,” skriver Dorthe Bjerregaard-Knudsen.

”Sjovt nok er de stærkeste fortalere for det frie internet også dem, der lever godt af netop at kunne bruge andres indhold gratis. Og pudsigt nok også dem, der har levet godt af, at lovgivningen på dette område halter langt bagefter den teknologiske udvikling,” skriver hun.

Dorthe Bjerregaard-Knudsen mener, at lovgiverne er i gang med at løse nogle af de problemer, det såkaldte ”frie internet” har skabt, hvor for eksempel Facebook og Google har så dominerende positioner i den danske mediebrugers hverdag, at de reelt dikterer både den teknologiske infrastruktur og de markedsvilkår, danske medievirksomheder må agere ud fra, hvis de vil i kontakt med danskerne.

SENESTE NYT

Flere nyheder