JP, Politiken og Berlingske i gravekamp

Dansk presse går om kort tid ind i det mest spændende kapløb i årevis. Netop nu opruster de store morgenaviser på den undersøgende journalistik. Men kan JP og Politiken slå Berlingske?

Dansk presse går om kort tid ind i det mest spændende kapløb i årevis. Netop nu opruster de store morgenaviser på den undersøgende journalistik. Men kan JP og Politiken slå Berlingske?

Noget så klassisk som god gammeldags gravende journalistik står foran en markant oprustning.

Mens Berlingske Tidende i nu flere år har satset massivt på avisens gravehold, følger Jyllands-Posten og Politiken nu efter.

Det skriver fagbladet Journalisten i det seneste nummer, som sætter fokus på gravejournalistikkens fremtid i Danmark.

Hele fem nye journalister ansættes på Jyllands-Posten, der fremover får hele to graveredaktioner – med fokus på henholdsvis indland og erhverv. Og på Politiken etableres en graveredaktion med fire medarbejdere.

Og dermed udfordres Berlingske Media, der de seneste år har raffineret gravernes researchmetoder og vundet Cavling for indsatsen.

»Jeg tror godt, jeg tør sige uden at rødme, at vi er flere hestehoveder foran,« lyder det fra Lisbeth Knudsen, Berlingske Media.

På Jyllands-Posten svarer Pierre Collignon:

»Vi har erkendt, at vi skal satse på kvalitet, hvis vi skal blive ved med at sælge vores indhold.«

Og chefredaktør på Politiken, Anne Mette Svane, afviser al snak om konkurrence mellem dagbladene:

»Jeg ser det ikke som en konkurrence, hvor en af aviserne vinder. Vinderne er demokratiet, den offentlige debat og læserne,« siger hun til fagbladet.

Men ifølge Berlingske Tidendes nu forhenværende chefredaktør, Christian Jensen, der er skiftet til Information, så vil de tre morgenavisers satsning på gravejournalistikken blive målt i forhold til hinanden:

»Berlingske har et stort forspring og vil udvikle sig. De søger nye udfordringer. Jeg er ret sikker på, at Jyllands-Posten og Politiken kommer til at kæmpe om andenpladsen,« siger Christian Jensen.

Læs her hele artiklen: Graverne trækker i arbejdstøjet. Og læs også Jakob Elkjærs 4 bud på gravesucces.

0 Kommentarer