JP/Politiken fastholder broadsheet

Tabloidbølgen ruller over verden, men JP/Politikens Hus holder stand.

Tabloidbølgen ruller over verden, men JP/Politikens Hus holder stand.

Som det første land i verden kan Norge nu prale med, at alle landets nationale, regionale og lokale dagblade udkommer i tabloidformat. Det får dog ikke JP/Politikens administrerende direktør Lars Munch til at ryste på hånden.

»Vi har ingen planer om at ændre Jyllands-Postens og Politikens format. Så spørger du mig, om jeg vil afvise, at det sker i fremtiden. Der må jeg selvfølgelig sige nej, det ville være dumt. Men vi har som sagt ingen aktuelle planer,« siger administrerende direktør Lars Munch fra JP/ Politikens Hus.

Ifølge Lars Munch er fordelen ved broadsheet en stor flade at designe avisen på, så billeder, grafik og det samlede layout står smukkere og sender et signal om kvalitet. Bagdelen er, at avisen er sværere at håndtere.
»Vores analyse siger, at tabloid kan give en kortvarig positiv effekt på oplaget, som nok i højere grad skyldes markedsføring og rabatter. Men effekten er kortvarig og efter en periode falder oplaget tilbage til udgangspunktet,« siger Lars Munch.

Så sent som i oktober blev seks midtjyske dagblade fra Midtjyske Medier omlagt til tabloid. Det var Århus Stiftstidende, Randers Amtsavis, Viborg Stifts Folkeblad, Dagbladet Holstebro Struer, Lemvig Folkeblad samt Dagbladet Ringkøbing Skjern.

 

 

0 Kommentarer