JP/Politiken-direktør tvivler på tavlecomputernes betydning

iPad og andre tablets - eller tavlecomputere - kommer næppe til at erstatte aviserne. Sådan lyder vurderingen fra it-direktør i JP/Politikens Hus, Per Palmkvist Knudsen.

iPad og andre tablets – eller tavlecomputere – kommer næppe til at erstatte aviserne. Sådan lyder vurderingen fra it-direktør i JP/Politikens Hus, Per Palmkvist Knudsen.

Han har nu selv i et års tid haft Apples iPad i hjemmet, hvor den både er blevet brugt til at gå på nettet, spille spil og se billeder.

Og selv om de nye tablets er langt hurtigere at starte end andre computere, så tvivler Per Palmkvist Knudsen på, at iPad og lignende tablets kommer til at erstatte de trykte dagblade.

"Tager man mit hjem som rettesnor, er svaret nej," skriver han i sin klumme i dag i JP, hvor han blandt andet konkluderer, at i hverdagen giver en papiravis eller -magasin stadig den bedste læseoplevelse:

"Om morgenen læser jeg den trykte udgave af Jyllands-Posten, mens min hustru læser papirudgaven af Frederiksborg Amtsavis. Om eftermiddagen læser hun Ekstra Bladet på vores iPad, for det passer fint til en pause i sofaen. Jeg selv fortsætter med andre papiraviser om aftenen. Selvom de også er tilgængelige på tavle-pc'en. Det er kun, når jeg har fået lov til at tage iPad'en med på rejse, jeg bruger den til at læse aviser på."

En nylig rapport fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole bekræfter i øvrigt tendensen. Den viser således, at det overvende er faglitteratur og arbejdsdokumenter, der læses på tavle-pc’erne.

Per Palmkvist Knudsen bemærker dog, at iPads og andre tablets vinder hastigt frem og henviser til tal fra IDC, som nævner, at der i 2010 i alt var 50.000 tavle-pc'er i Danmark – selvom de først for alvor kom til salg i slutningen af året.

I 2011 forventer IDC, at der vil være 400.000 tavle-pc'er i landet.

Det tal holder dog næppe lyder det i en kritisk artikel fra ipadnyt.dk

0 Kommentarer