JP: Medarbejderne kæmper mod fyringer

»Hvis vi kan finde 575.000 kroner, så redder vi en kollega.« Jyllands-Postens medarbejdere finkæmmer regnskaberne for at finde besparelser, ledelsen har overset. Men fratrædelser kan ikke undgås, erkender tillidsmand.

»Hvis vi kan finde 575.000 kroner, så redder vi en kollega.« Jyllands-Postens medarbejdere finkæmmer regnskaberne for at finde besparelser, ledelsen har overset. Men fratrædelser kan ikke undgås, erkender tillidsmand.

Første etape i forhandlingerne mellem Jyllands-Postens tillidsfolk og ledelsen bliver skudt i gang på mandag. Spillereglerne kom på plads på et indledende møde i onsdags, fortæller tillidsmand på Jyllands-Posten Michael Schrøder.

Han understreger, at medarbejderne er i fuld gang med at gøre alt, hvad de kan for at undgå fyringer.
»Vi har nedsat en gruppe af stærke regnedrenge og -piger, som finkæmmer alle redaktionens regnskaber og budgettet, så vi kan finde alternative besparelser,« siger han.

Selv om ledelsen allerede har været tallene igennem med en tættekam, har der tidligere været masser af eksempler på, at en ekstra tættekam kan spare millioner.

»Tidligere blokerede man for journalisternes telefonadgang til 118. Der var mange, der ikke gad slå op i en telefonbog, og det var før internettet. Der sparede man mange tusinde kroner,« fortæller han.

Hvor ondt sparerunden kommer til at gøre, vil forhandlingerne vise. Men indtil videre har tillidsmanden advaret ledelsen om, at fyringerne falder så ubelejligt, som de overhovedet kan.

»En sparerunde kommer aldrig belejligt. Men det er nok det dårligst mulige tidspunkt overhovedet lige nu, fordi avisen virkelig skal bruge medarbejdernes begejstring og engagement til at gennemføre de store projekter, som er skudt i gang,« siger han.

Jyllands-Postens ledelse har valgt at lade sparerunden falde sammen med projekt Den Planlagte Avis og det spritnye tabloidformat.

Tillidsfolkene på Jyllands-Posten er optimistiske i forhold til at undgå fyringer, der ved det første slag på tasken blev anslået til at kunne ligge omkring 30-35. Men de erkender også, at alle pengene ikke kan findes i alternative besparelser.

»Parterne er startet med at føle hinanden lidt på tænderne. Lige nu er vi (tillidsfolkene, red.) meget fokuserede på at gøre hvad som helst for at undgå fyringer. Hvis vi kan finde 575.000 kroner, så redder vi en kollega. Så det prøver vi at finde så mange gange som muligt,« siger Michael Schrøder.

Læs også: Mikkelsen: Antal fyringer på JP usikre.

 

0 Kommentarer