Avisrevolutionen på Jyllands-Posten smider nyhedshunde fra avisen over på nettet. Det trykte ord skal være for graverne. Det har mødt kritik, men avisens egne medarbejdere er »afventende positive«, siger deres tillidsrepræsentant.
I det turbulente mediebillede er mange medarbejdere nervøse, når ledelsen fremlægger en ny strategi. Senest på Berlingske Tidende har det vakt furore.
Men på Jyllands-Posten er medarbejderne tilsyneladende ikke bange for projektet 'Den Planlagte Avis', som den nyslåede chefredaktør Jørn Mikkelsen forklarede i et interview med Børsen tidligere på ugen.
»Jeg har en fornemmelse af, at der er delte meninger omkring det, men folk er afventende positive,« siger formanden for journalisternes faglige gruppe og tillidsrepræsentant, Michael Schrøder.
Den nye strategi peger i retning af en stille revolution på avisen. Der skal blandt andet være en skarpere adskillelse af web og avis, så de hurtige nyheder bliver flyttet fra avisen og fremover skal findes på nettet.
Den trykte avis skal i højere grad være tænkt langsigtet og indeholde unikt stof, der kan sætte dagsordenen.
»Mange har efterlyst mere planlægning, fordi dag-til-dag journalistik er hårdt. Vi har haft en meget høj stress-faktor, og jeg håber, at vi kan sprede arbejdsbyrden ud over lidt længere tid,« siger Michael Schrøder.
Tidligere chefredaktør på Politiken og Information Per Knudsen har kritiseret visionerne i Børsen. Han har blandt andet advaret om, at avisen ender som et »tidsskrift frem for en avis«.
Den frygt deler medarbejderne ikke.
»Er nyheder kun det, der skete i går eller i dag? Spørgsmålet er, om tiden ikke er løbet fra den forestilling. Nyheder kan lige så godt være, når vi graver noget frem, som folk ikke har været opmærksomme på,« siger Michael Schrøder.
Du siger, at der er delte meninger om det her. Hvad siger avisens nyhedshunde til det?
»Nyhedshundene kan sagtens få deres legeplads. Nu skal de bare levere til nettet. Der bliver plads til både det ene og det andet.«
Revolutionen i Det Berlingske Officin betyder nedlagte stillinger. Lignende rygter florerer omkring Jyllands-Postens omlægning.
»Vi ved ikke, om der kommer en fyringsrunde. Mere kan jeg ikke sige om det,« siger Michael Schrøder.
0 Kommentarer
Du skal være logget ind med dit DJ-login for at kunne kommentere på artiklen.