JP kritiseres for politisk bias – holder Folkemøde-debatter i Venstres Hus

Det sender et uheldigt signal, at Jyllands-Posten holder arrangementer i Venstres Hus på Folkemødet, mener Enhedslistens presseansvarlige. JP-redaktør afviser, at det beklikker avisens uafhængighed. ”Men hvis vi laver noget på Bornholm næste år, finder vi vores eget sted,” siger han

Enhedslistens presse- og kommunikationsansvarlige Emil Nielsen undrede sig, da han i morges slog op i Jyllands-Posten og faldt over en annonce med overskriften ”Mød Jyllands-Posten på Folkemødet”.

Annoncen beskriver tre arrangementer, som avisen er medarrangør af på årets Folkemøde, der begynder torsdag. Alle tre arrangementer foregår ifølge annoncen i Venstres Hus på Folkemødet. Og ét af dem inviterer Jyllands-Posten ifølge annonceteksten til ”sammen med Venstre og LOF”, Liberalt Oplysnings Forbund.

”Grotesk,” skrev Emil Nielsen og delte annoncen på Twitter. Over for Journalisten uddyber han:

”Det gælder for politikerne, men jo også for medierne, at vi slås med lav troværdighed og voksende mistillid. I den sammenhæng synes jeg, det er et uheldigt signal at sende fra Jyllands-Posten, at man vælger at afvikle sine arrangementer fra Venstres telt,” siger Emil Nielsen og tilføjer:

”Og det er særlig ejendommeligt, at avisen laver en debat om fake news og om mediernes manglende troværdighed, som de så afvikler i Venstres telt.”

JP: Beklikker ikke vores uafhængighed 

Emil Nielsen mener, at den fælles scene rejser tvivl om Jyllands-Postens uafhængighed som medie.

”Man kan jo se i debatten på de sociale medier, at medierne nogle gange bliver taget til indtægt for at være politisk biased. Jeg har ikke den opfattelse, at den journalistiske linje på Jyllands-Posten er biased, selv om det er velkendt at Jyllands-Posten på lederplads og i opinionsspalterne er en højreorienteret avis. Men det her bidrager til den mistillid, der er, og det er uheldigt, synes jeg,” siger han.

Det afviser Palle Weis, opinions- og eventredaktør på Jyllands-Posten, over for Journalisten. Han mener ikke, det sender et uheldigt signal, at Jyllands-Postens arrangementer foregår på Venstres scene.

”For os er det en scene, og den benytter vi os så af i år. Det er ikke noget, der beklikker vores uafhængighed som medie. Men hvis vi laver noget på Bornholm næste år, finder vi vores eget sted,” siger Palle Weis.

Samarbejde skyldes fejl i annonceteksten 

Til gengæld forklarer redaktøren, at det er en fejl i annoncen, når der står, at Jyllands-Posten inviterer til et af arrangementerne i et direkte samarbejde med Venstre.

”Det er kun et samarbejde med LOF. Og det panel, vi har sammensat, er bredt politisk. Det er ikke noget, Venstre har indflydelse på,” siger Palle Weis om arrangementet, der handler om de store forskelle på livet i de danske kommuner.

Han forklarer, at samarbejdet med LOF kom i stand, fordi avisen var sent ude.

”Vi har ikke tidligere været specielt aktive på Bornholm – det er faktisk første gang i år, vi er med til at lave noget derovre. Men vi havde ikke noget sted at gøre det. Derfor har vi lavet det her samarbejde med LOF, som jo er et bredt oplysningsforbund. Og de holder så deres debatmøder i Venstres Hus,” siger han. 

Har Emil Nielsen ikke ret i, at det her uanset hvad rejser en diskussion om Jyllands-Postens uafhængighed i forhold til Venstre?

”Nej, det synes jeg virkelig er noget sludder. Vi er en borgerlig liberal avis. Men det har ikke noget med det her samarbejde at gøre. Vi mener, det her er en god debat at tage med til Bornholm. Og om den så foregår på en scene, som Venstre tilfældigvis har lejet – eller på en hvilken som helst anden scene – er ligegyldigt,” siger Palle Weis. 

Emil Nielsen fastholder dog sin kritik.

Uanset hvad synes jeg bare, det med rette rejser en diskussion om Jyllands-Postens uafhængighed i forhold til Venstre, siger han.”

0 Kommentarer