En ny internetbaseret avis er lige på trapperne fra JP Medier. Det nye tiltag hedder JP2 og er en elektronisk udgave af Jyllands-Posten, der automatisk vil blive opdateret, hver gang man er online.
En ny internetbaseret avis er lige på trapperne fra JP Medier. Det nye tiltag hedder JP2 og er en elektronisk udgave af Jyllands-Posten, der automatisk vil blive opdateret, hver gang man er online.
JP2 vil bestå af næsten hele dagens indhold fra Morgenavisen Jyllands-Posten kombineret med artikler fra Jp.dk, Epn.dk og Fpn.dk.
JP2 er et softwareprogram, der bliver installeret på din computer, og derfor kan avisen også læses, når du er offline. JP2 er udviklet i samarbejde med Microsoft, og for at læse avisen skal man derfor have enten Windows XP eller Windows Vista installeret som styresystem.
13 Kommentarer
Du skal være logget ind med dit DJ-login for at kunne kommentere på artiklen.
Tjek
http://eavis.mja.dk/cbr/Site/index.php
Platformuafhængig lækker netavis, der kan gemmes og læses offline - åbne standarder der virker. "Offline oplevelse og lækker læseoplevelse" også her.
Hej Alle,
Jeg er fra Microsoft og har været involvere i dette projekt fra starten. Tag nu dette for hvad det er, en ny rig kanal med masser af nye muligheder for JP. JP.DK består jo, så JP2 skal ses som et lækkert og eksotisk bud som rammer ca. 90% af brugerne. Det er da forfriskende at der sker noget i mediebranchen...det synes jeg ihvertfald...
Som jeg skriver på min blog er der iøvrigt en cross platform Silverlight 1.1 teknologi på vej som stort set bruger samme grafiske motor som Readeren, så det er muligt at lave Reader oplevelsen på Mac og Linux også, dog uden offline oplevelsen...
Reader teknologien giver altså nogle unikke muligheder for at skabe en lækker læseoplevelse, navigation, søgning og offline oplevelse - noget som der er brugt rigtig mange år at skabe fundamentet til. Det udnytter JP og giver en ekslusiv oplevelse til langt størsteparten af deres læsere/potentielle læsere. Det har jeg altså svært ved at se problemet i. Hvis jeg skulle reagere på samme måde, så skulle jeg jo omgående kræve at Apple porter iPhone oplevelsen til NOKIA eller Windows Mobile, da jeg måske ellers går glip af noget....det synes jeg personligt ikke giver mening...
Reader teknologien giver også forretningsmæssig mening. Et tilsvarende projekt fra New York Times har vist at Reader teknologien giver 3 gange så mange eksponeringer som en traditionel Web side, hvilket er en stor forskel. Det viser at folk kan lide det og er godt for både NYT/JP samt annoncører....det giver derfor mening at satse på en Reader. Og som nævnt drejer dette sig også om at differentiere sig på læseoplevelse, navigation og søgning uden at man skal betale kassen for at udvikle det - og fundamentet for Readeren som er Vista teknologi er avanceret og har kostet kassen at udvikle, noget som almindelige mediehuse simpelthen ikke har råd til....det har de nu!
Omkring Skype og Joost, så undrer det mig lidt at de bliver nævnt sammen med åbne standarder. Såvidt jeg ved benytter de begge proprietære protokoller. Joost er godt nok Open Source, men det er jo langtfra ensbetydende med åbne standarder - iøvrigt så beundrer jeg begge løsninger, men åbne standarder, det forbinder jeg dem nu langtfra med...
Angående Google Gears, som iøvrigt heller ikke er en åben standard, så hatten af for at Google har erkendt at der er behov for offline muligheder, men den giver altså langtfra samme lækre læseoplevelse samt automatisk skalering og tekstformatering og kolonne formatering optimeret til skærmstørrelse (også storskærm) som JP2 Reader teknogien gør, så det er efter min mening 2 forskellige ting, men Google Gears er da sikkert anvendeligt til mange ting....blot ikke det JP2 Readeren forsøger at opnå...
Læs mere samt en del kommentarer og svar på min blog her:
http://blog.drejers.net/post/Saring-er-der-officielt---Jyllands-Posten-laver-JP2-Reader--.aspx
Jeg håber da personligt at det engang til foråret lykkes at levere en Silverlight baseret oplevelse af JP2 til Mac og Linux folket.
/Bo :-)
P.S. Så overvejer jeg iøvrigt selv at købe en Macbook Pro 15" tommer som min hjemme laptop, næste gang. Jeg er nemlig til design, og synes at specielt den laptop er flot....Men jeg vil altså køre Vista på den...og har iøvrigt ikke tænkt mig at brokke mig over det som nogle (ikke jeg,!) sikkert vil kalde MacOSX skatten af den grund...
P.P.S. Bemærk iøvrigt at JP2 Reader teknologien er baseret på Windows Presentation Foundation (WPF) som er udviklet i forbindelse med Vista og en ret signifikant del af Vista rent faktisk stilles til rådighed på XP uden ekstra omkostning overhovedet.
for at blive i den total useriøse afdeling af denne debat kender jeg nu flere Windowsbrugere som er overvætige, plaget af acne og coca cola tænder!!!!!!!!!!, Deres hænder er dog hvide i det de aldrig ser dagslys!!!!!!!!!!!!!!!
Kan huske der var noget med nogen penge under bordet da Microsoft lancerede deres nye udvidelse HTML?
Det kunne godt tænkes at det var det der lå til grunde for JP's valg af brugere, at Microsoft simpelthen betaler dem for ikke at understøtte/blokere FireFox eller andre gratis/konkurrent-browsere fra denne service.
Tak for reaktionen, Victor.
Angående blindes adgang til netbank: Til din orientering har den danske regering anerkendt FN's handicapkonvention, som i artikel 21 blandt andet stiller krav om, at information til brug for offentligheden skal tilbydes i et for handicapped tilgængeligt format.. Endvidere eksisterer internet-standarden "Web Content Accessibility Guidelines 2.0" som indeholder anvisninger af, hvordan man udformer hjemmesider, så de er tilgængelige for handicappede. Der er intet i vejen for, at en bank tilretter sine netbank-hjemmesider på en måde, så de kan læses op af den indbyggede talesyntese i eksempelvis OS/X eller Microsoft Windows. Faktisk er der i mine øjne ingen tvivl om, at det ud fra en betragtning om samfundsnytte - vil være væsentligt mindre bevær forbundet ved at lade en bank at implementere et par ekstra HTML-koder i forhold til at byde Danmarks 12.000 blinde og svagtseende, at de skal ned på gaden og ud i trafikken for at foretage deres bankforretninger fra den lokale - og stadigt mere fjerntliggende filial. Ligebehandling er en reel og legitim samfundsinteresse og den nemmeste måde at opfylde det på er ved at sikre, at visse minimumstandarder overholdes af hensyn til samfundets udsatte grupper. Jeg kan ikke forstå, hvorfor du mener, at det skulle være mindre legitimt at forlange af private virksomheder, at de udformer deres online servicetilbud handicapvenligt, når dt allerede er dem pålagt at sikre handicapvenlige adgangsforhold i deres nye bygninger.
Angående dit spørgsmål om aviserne skulle begynde at trykke aviser på minoritetssprog, så vil jeg bare gøre opmærksom på, at JP faktisk allerede samarbejder med Copenhagen Post om at tilbyde nyhedsresuméer på engelsk. Jeg synes, det må være en rimelig samfundsinteresse i en stadigt mere globaliseret verden at sikre, at den stigende andel af landets beboere med udenlandsk baggrund kan opnå umiddelbar adgang til nyheder om samfundets udvikling på engelsk. Derudover kan EU-borgere med opholdstilladelse modtage undervisning i dansk mod et symbolsk gebyr på 500 kroner per modul mens indvandrere under integrationsloven modtager undervisningen gratis. Det er altså en bredt anerkendt samfundsinteresse at sikre herboende mulighed for at forstå nyhederne og deltage i samfundslivet.
Din tekniske argumentation fortaber sig i markedsandele og illusionen om, at det skulle være dyrere at udvikle til mange platforme end til én. Igen må jeg påpege, at hvis man blot følger anerkendte _standarder_, når man udvikler, så vil ens produkt automatisk understøttes af alle platforme. Jyllandsposten har jo gennem 10 år haft et online produkt - nemlig jp.dk - som ganske udmærket kan bruges af folk uden at de tvinges til at forholde sig til trivielle spørgsmål som hvilken platform, de baserer sig på. Nu har de så valgt at skyde sig selv i foden ved at bilde sig selv ind, at det skulle være et fremskridt, at den næste version af JP kun er tilgængelig på én platform.
Det har ikke noget at gøre med, om avisen skal tilbydes på polsk eller ej. Det kan derimod langt bedre sammenlignes med, at Jyllandsposten har ladet sig besnære af en Ford-forhandler til at tro, at de kun skal distribuere deres aviser på lastbiler af Ford-mærket, og at alle vognmænd derfor skal skifte til dette mærke eller miste muligheden for at distribuere Jyllandspostens avis. Til gengæld vil Ford-forhandleren så udvikle en særligt snedig palle, som passer perfekt til Fords varevogne og til Jyllandspostens avisformat.
Som jeg tidligere har nævnt, findes der en lang række teknologier, som ville kunne realisere "JP2" på en måde, så brugerne ikke blev tvunget til at forholde sig til trivielle stenalder-problemstillinger som spørgsmålet om ens operativsystem: Google Gears synes i denne sammenhæng at være den væsentligste.
At der eksisterer virtualiserings-software til Mac som eks. Parallels og VMWare ændrer ikke på min pointe om, at Jyllandsposten med JP2 nu har besluttet at lancere et produkt, der kræver, at man betaler 1.000 kroner i Microsoft-skat (for en licens til Windows) før man overhovedet kan få lov at betale abonnement til deres nyhedsprodukt. De har med andre ord malet sig op i det hjørne, som den offentlige sektor i øjeblikket bruger millioner på at komme ud af - eller i hvert fald på at undgå: Nemlig at blive fanget af en bestemt IT-leverandørs proprietære teknologier og dermed give denne magten til at bestemme retningen og udviklingen for fremtidens dialog med læserskaren.
Flere