JP-journalist presset ud af Pakistan

En kvindelig journalist tilknyttet Jyllands-Posten måtte flyves ud af Pakistan efter pres fra to pakistanske journalistforbund, skriver Ritzau i dag.

En kvindelig journalist tilknyttet Jyllands-Posten måtte flyves ud af Pakistan efter pres fra to pakistanske journalistforbund, skriver Ritzau i dag.

De to journalistorganisationer Punjab Union of Journalists og Lahora Press Club har offentlig givet udtryk for, at de ikke finder den danske journalist velkommen i landet, og at ingen pakistaner skal tolerere det.

Det er Jyllands-Postens offentliggørelse af Muhammed-tegningerne, der endnu en gang sætter spørgsmålet om journalisters sikkerhed på dagsordenen. Tegningerne vækker angiveligt stadig så megen vrede i muslimske dele af verden, at det altså ikke er sikkert for Jyllands-Postens korrespondenter at færdes der.

Punjab Union of Journalists og Lahora Press Club opfordrer den pakistanske regering til at nægte alle journalister fra Jyllands-Posten et visum til landet, indtil avisen offentligt har undskyldt for tegningerne.

Jyllands-Postens ansvarshavende chefredaktør Jørn Mikkelsen afviser over for Ritzau, at der er tale om konkrete trusler. Han vil heller ikke oplyse, hvor journalisten opholder sig nu. Men han erkender, at de to organisationers udmeldinger har været rettet mod journalisten.

»Vi er meget opmærksomme på hendes situation. Det er korrekt, at der har været udsendt disse pressemeddelelser. Det kan jeg bekræfte, at vi nu reagerer på,« siger han til Ritzau.

Udenrigsministeriet følger sagen tæt, men er ikke opskræmte, siger ministeriets ambassadør for public diplomacy, Klavs A. Holm, ifølge Ritzau.Formanden for Dansk Journalistforbund Mogen Blicher Bjerregaard tager skarp afstand fra de to journalistorganisationer. Han vil nu bede det internationale journalistforbund IFJ om at gå ind i sagen.

»Det er totalt uacceptabelt det her, og vi vil bede det pakistanske journalistforbund om tage sig af det og sørge for, at det ikke gentager sig,« sagde Mogens Blicher Bjerregaard til TV 2 News.

 

0 Kommentarer