JP-journalist må forlade Christiansborg – er blevet kæreste med spindoktor

Et kæresteforhold mellem en journalist og en spindoktor betyder, at journalist på Jyllands-Posten er blevet flyttet til et andet stofområde uden for Christiansborg. »Alene mistanken kan skabe et habilitetsproblem,« siger Pierre Collignon om beslutningen

Hvem husker ikke journalisten Katrine Fønsmarks dilemma i tv-serien 'Borgen', hvor hun var kæreste med spindoktoren Kasper Juul spillet af Pilou Asbæk? Men det er ikke kun i fiktionens verden, at et kæresteforhold mellem en christiansborgjournalist og en spindoktor kan volde problemer.

På Jyllands-Posten er en journalist blevet flyttet til et andet stofområde, fordi vedkommende er blevet kæreste med en spindoktor.
Journalisten gik selv til Jyllands-Postens ledelse og fortalte om forholdet, siger chefredaktør Pierre Collignon.

»Journalisten henvendte sig, fordi der kunne være et habilitetsproblem. Habilitetsproblemer opstår jo ikke kun, fordi man kan dokumentere, at folk plejer de forkerte interesser. Alene mistanken kan skabe et habilitetsproblem,« siger Pierre Collignon.

Han understreger, at der er 100 procent enighed mellem journalisten og chefredaktionen om forflytningen til et andet stofområde.

Som Journalisten tidligere har skrevet, har medierne svært ved at opstille regler for, hvor tæt journalister må være på deres kilder.

Politikens tidligere chefredaktør Bo Lidegaard er for eksempel bror til De Radikales Martin Lidegaard. Det har dog ikke forhindret Bo Lidegaard i at skrive ledere i Politiken om De Radikale og udenrigspolitiske spørgsmål generelt, mens hans bror var udenrigsminister.

Ifølge Pierre Collignon er der tale om en gråzone, hvor der ikke altid er soleklare grænser.

Er der andre redaktioner, hvor det kan være et problem, at man er kæreste med en spindoktor?

»Det kan i teorien opstå hvor som helst. Det kommer an på en konkret afvejning,« siger Pierre Collignon.

Journalisten har været i kontakt med JP's journalist og spindoktoren, som bekræfter forløbet, men ikke ønsker at udtale sig nærmere.