search

JP indfører Facebook-krav i debatten

Jyllands-Posten indfører krav om, at du skal vise navn og billede fra Facebook for at debattere på nettet. I første omgang gælder stramningen blogs, men den kommer også til at dække nyheder.

Jyllands-Posten indfører krav om, at du skal vise navn og billede fra Facebook for at debattere på nettet. I første omgang gælder stramningen blogs, men den kommer også til at dække nyheder.

Tonen er blevet for grov under JP.dk's blogs. Derfor har redaktionen besluttet at indføre et krav om, at alle debattører logger ind via Facebook. Det betyder, at du skal turde vise navn og billede ved dine kommentarer.
 
"Fremover skal man logge ind med sin Facebook-profil for at få lov til at kommentere på blogs. Senere vil også nyhedsdebatten – Ordet er dit – blive omfattet af login-kravet," skrev JP.dk til læserne i går onsdag.
 
Debattører kan vælge, om de vil lade en kommentar på JP.dk optræde på deres Facebook-profil. Dermed kan debatten sprede sig i debattørernes netværk.
 
JP.dk tager eventuel kritik på forskud. Tidligere har nyhedssites, der har luget ud i anonyme kommentarer, fået kritik for at begrænse debatten.
 
"Nogle vil måske mene, at det er en indskrænkning af den frie debat, men faktisk giver det den enkelte debattør større udfoldelsemuligheder. Mens Jyllands-Posten kan fjerne en upassende kommentar fra det offentlige rum, kan vi ikke slette den helt. Kommentaren vil fortsat være synlig for den person, der har skrevet den, og vedkommendes Facebook-venner. På den måde kan debatten fortsætte i netværket, og man står selv til ansvar for sine ytringer," skriver JP.dk. 
 
For nylig har politiken.dk også indført et filter. Det bygger på et samarbejde med Folkeregistret, og her skal debattører ud over navn også opgive adresse og fødselsdato for at kunne lægge en kommentar. 
Kommentarer
17
Nels Sørensen
23.02.12 15:01
Re: JP indfører Facebook-krav i debatten
"Det betyder, at du skal turde vise navn og billede ved dine kommentarer.

Ja, det synes faktisk, og desværre, som om man med disse nye regler vil udfordre "ganske almindelige" menneskers mod til at have en mening. En sørgelig udvikling af den "offentlige" debat, og i hvert fald ikke noget, der fremmer den eller gør den mangfoldig.

Politiken fravælger i øvrigt også indlæg, der indeholder "for mange" stave- og tegnsætningsfejl! Og man uddeler anbefalinger og "stjerner" til visse (Politikensk korrekte?) indlæg …!

Kunne godt tænke mig at vide, om journalisten.dk har en mening om denne udvikling? Og jeg går helt bestemt ud fra, at I ikke selv har planer om at indføre restriktioner?
Fremhævet af Journalisten
Søren Nielsen
04.03.12 08:29
JP's debat næsten død.

Hej Andreas Marckman 

Debatten på JP var en gang virkelig interessant og holdt sig som regel på et højt faktuelt og sprogligt niveau. Mange blogs fik rutinemæssigt +200 kommentarer. De mest kommenterede blogs tilhørte Morten Uhrskov Jensen og Michael Jalving - to danskere som skrev om dybt engagerende/poliitisk ukorrekte emner. MEN SÅ INDFØRTE JP TILSLUTNING AF FACEBOOK SOM KRAV FOR AT KOMMENTERE! JP's beslutning slog øjeblikkelig debatten ihjel, og ingen blog har siden fået mere end 5-10 mere eller mindre ligegyldige kommentarer.

Avisen Politiken har også indført facebook, og også der ophørte debatten - i hvert fald fra højreorienterede kommentatorers side.

Således myrder danske aviser den helt nødvendig samfundsdebat og gør sig selv overflødige og irrelevante. Lad os som svar lægge de danske aviser i graven.

M.v.h. Søren Nielsen

Fremhævet af Journalisten
Erik Bach-Ørnvig
04.03.12 14:47
Re: JP indfører Facebook-krav i debatten

Søren Nielsen

Jeg er en af dem som under pseudonym har deltaget i JP's debat, men dette lader sig ikke længere gøre. Åbenbart ønsker JP ikke længere kommentarer fra folk, som har skarpe holdninger, d.v.s. holdninger, som kan være farlige at udtrykke i et land, hvor den offentlige sektor lægger beslag på over halvdelen af landets BNP.

 Jeg vil følgelig også lade mit abonnement på JP's papiravis udløbe. 

Fremhævet af Journalisten
Chris Alban Hansen
04.03.12 16:59
Re: JP's debat næsten død.

Det er da tankevækkende, at debattører med skarpe, højreorienterede synspunkter ikke tør stå ved dem og nu er forsvundet fra kommentarfelterne. Synes du ikke? 

Når det er sagt, så er det rimelig nemt at omgå Facebook-kravet og stadig være anonym. Lav en falsk Facebook-profil og brug den til at logge ind på JP.

Og CPR-valideringen kan lige så nemt omgås. Med en simpel søgning efter cv'er på danske hjemmesider i Google kan man let finde uforsigtige danskeres cpr-numre.

Fremhævet af Journalisten
Bjarke Blicher Hansen
05.03.12 09:09
Re: JP indfører Facebook-krav i debatten

Dette er den eneste debat hvor man kan se mit fulde navn, og det tør jeg kun fordi at jeg har adressebeskyttelse, og fordi at jeg betragter denne debat som værende mere seriøs end de fleste 

Jeg befinder mig på Venstrefløjen og nogle gange lidt mere til venstre end Enhedslisten.

Så at debatere på debatfora som Nationen, BT, JP, eller FS kan være en direkte risiko for at få smurt afføring på sin hovedør, sten igennem vinduet og deciderede trusler om vold fra visse Højre-Radikale. (Jeg blev som ung overfaldet for et læserbrev)

Så enten skal man være under pseudonym, eller også skal man holde sin kæft og undlade at benytte sin Grundævlssikrede ytringsfrihed. Specielt hvis man bor i byer hvor Bander som White Pride etc. er meget fremme i skoene.

Faktisk så har jeg det lidt skidt med at benytte mit mellemnavn her.

Og på "Fjæset" er jeg da selvfølgelig også under Pseudonym og uden aktiviteter overhovedet. Man skal huske på at almindelige Borgere ikke nyder samme beskyttelse som Journalister.

Fremhævet af Journalisten
Bjarke B. Hansen
05.03.12 09:11
Re: JP indfører Facebook-krav i debatten
Sådan, det er stadig mig.
Fremhævet af Journalisten
Bjarke B. Hansen
05.03.12 09:26
Re: JP indfører Facebook-krav i debatten

Der er altså også andre grunde til at debatten dør når Medierne går over til "Fjæset" .

FS gjorde det og debatten døde, og nu er Avisen.dk også ved at gøre det.

Der er stadig mange der ikke har den store tillid til Facebook, og med god grund.

http://avisen.dk/facebook-hellere-hash-end-bryster_161108.aspx 

 

Fremhævet af Journalisten
Henrik Lind Jørgensen
05.03.12 20:14
Re: JP indfører Facebook-krav i debatten

Anonyme holdninger er rasende uinteressante. Jeg er sikker på, Jyllands-Posten - også papir-avisen - klarer sig uden en kryster eller tre. Det gør Danmark såmænd nok også, Erik (eller hvad du nu er døbt).

Problemet for aviserne er, at det er utroligt svært at styre alle de folk, der ikke har lyst til at skrive under fuldt navn, trods krav om det modsatte.

Berlingske Tidende indførte i sommer, efter Utøya, skrappe krav til folks opgivelse af fuldt navn, men når der ikke er kontrol eller konsekvens, er man jo lige vidt. Så er det bare hult.

Så hatten af for Jyllands-Posten og Co.

Fremhævet af Journalisten
Peter Nielsen
18.03.12 09:24
Re: JP indfører Facebook-krav i debatten

For omkring 6 uger siden begyndte Jyllandsposten at kræve facebook indlogning fra folk som ville kommentere, så det er nu tid til at gøre status: DEBATTEN ER DØD! 

Før facebook oplevede mange af avisens bloggere at få mere end 100 kommentarer, og i visse tilfælde mere end 400. Siden indførslen af facebook, kommer der gennemsnitligt nu kun 3-4 kommentarer på hvert nyt blogoplæg, og disse kommentarer kommer vist mest fra bloggerens egne familiemedlemmer og venner...

Morten Uhrskov Jensens blog var siden dens start JP's mest kommenterede, og også den sidste som underlagdes facebooktyranniet, men nu får selv denne fremragende og engagerende blog kun 6-7 kommentarer. Det kan derfor forudses, at JP snart mister dets bedste blogger - for hvem gider blogge, hvis der ikke skabes debat? 

Bottomline: det lykkedes JP's ledelse at slå avisens frodige debat ihjel. Var dette den egentlige mening?

Fremhævet af Journalisten
Kristian Ramsauer
30.03.12 06:26
Re: JP indfører Facebook-krav i debatten

Jyllands postens bloggere har i den sidste måned gjort deres yderste for at skrive debatinciterende blogoplæg, men lige lidt hjælper det, for indførslen af facebook inlogging har de facto bortskræmt næsten alle seriøse kommentatorer.

 Konklusionen er lysende klar: Jyllands Postens indførsel af facebook inlogging har ødelagt debatten og er en total fiasko. Det må føles meningsløst for avisens bloggere at fortsætte under disse forhold, så det er vel bare et spørgsmål om tid før blogsektionen er død og borte. Vi er nok nogle som gerne vil vide, hvem som besluttede at indføre facebook inlogging, men vedkommende tør nok ikke stå frem og tage konsekvenserne.

Fremhævet af Journalisten
Henrik Lind Jørgensen
30.03.12 12:57
Re: JP indfører Facebook-krav i debatten

Hvis man har en holdning, må man også stå ved den - eventuelt via Facebook. Ellers anbefaler jeg at diskutere med hund eller væg.

I øvrigt er det ikke alle danskere, der er bange for at debattere i Facebook-modulet og komme med barske udmeldinger. Se bare her:

http://www.fyens.dk/article/2053788:Svendborg--Svendborg--18-aarig-hundelufter-voldtaget-i-skov

Fremhævet af Journalisten
Kristian Ramsauer
08.04.12 17:13
Re: JP indfører Facebook-krav i debatten

Hej Henrik Lind Sørensen. 

Ganske forfriskende kommentarer i Svendborgavisen, men de er altså skrevet af folk af en n o g e t anden (lavere) sproglig og uddannelsesmæssig kaliber end de, som tidligere debatterede på Jyllands Posten.

Jyllands Postens pre-facebook debattører var oftest højtuddannede, og den slags har ganske meget at miste ved offentligt at give udtryk for politisk ukorrekte holdninger.

Som tiderne er, er det simpelthen alt for farligt for højtuddannede at give udtryk for holdninger, som er kritiske over for muslimer, afrikanere, socialklasse 4+5, offentligt ansatte, socialister, pædofile osv. Så Jyllands Posten indførsel af facebook henrettede simpelthen landets vigtigste debatforum.

Det er trist at landets bedste avis, efter Breiviks aktion, blev bange for sin egen skygge. Jeg vil derfor stadig gerne vide, hvem der besluttede at indføre facebook inlogging.

Fremhævet af Journalisten
Luci Smith
09.04.12 09:07
Re: JP indfører Facebook-krav i debatten

BBC gjorde det samme med WHYS og jeg stoppede med at bruge det. Har selv været ude for både positive og chikanerende respons tidligere p.gr.a. indlæg og læserbreve, for ikke at tale om optakt til stalking, der blev hurtigt stoppet.

Hvis man indfører det samme politik på Nationen og andetsteds, så vil jeg stoppe med at kommentere. Er  heller ikke interesseret i, at fb venner skal læse det. Så gode venner er jeg sgu ikke med nogen. Og jeg er ikke interesseret i, at fb har kopi af alt det, som jeg foretager mig.

Fremhævet af Journalisten
Lars B. Jørgensen
09.04.12 15:05
Re: JP indfører Facebook-krav i debatten
Hvad er Facebook inlogging?
Fremhævet af Journalisten
Jørn Gade
10.04.12 19:08
Re: JP indfører Facebook-krav i debatten

På nogle af indlæggene her kunne man forstå, at vigtigheden i en debat afspejler sig i antallet af kommentarer.
Jeg har et par gange reageret på nogle debatter på DRs hjemmeside, men har jo set udmærkede indlæg forsvinde i total hovedløs tilsvininger. Jo grovere, jo sjovere, tror jeg nogen tænker.
Det er jo ikke debat, og det er ikke spor seriøst. Den slags gider jeg da ikke at tage del i. Så hellere færre, men vigtigere indlæg.
Også jeg har da fået kommentarer/svar på mine avislæserbreve - og vel at mærke mærkelige og lidt ubehagelige hilsner med posten fra nogen, der ikke skrev afsender på kuverten. Men hva'? Så har jeg da også fået en masse mundtlige kommentarer fra mine venner.

Fremhævet af Journalisten
Henrik Lind Jørgensen
11.04.12 13:10
Re: JP indfører Facebook-krav i debatten

Kære Kristian

Nu er jeg ikke specielt højtuddannet, så jeg ved ikke, hvad de højtuddannede risikerer, hvis de giver udtryk for deres holdninger - ud over, at de vel risikerer, at nogle ikke er enige med dem, eller synes, at deres holdninger ikke er specielt dannede. Men det kan man vel godt komme over, hvis man har gået på universitetet i fem-seks år?

Man kan ikke være venner med eller enige med alle. Det er jo fair nok.

Før Jyllands-Posten indførte Facebook-login skulle man stadig angive navn og by, og det var offentligt. Derfor ville det være relativt nemt for både en afrikaner og en offentligt ansat at komme efter lektoren eller ingeniøren, hvis de skrev noget, der ikke faldt i god jord.

Så jeg kan egentlig ikke se, hvad problemet er.

Hvis man ikke vil stå ved sine holdninger, så må man holde dem for sig selv. Så kan der måske blive plads til de højtuddannede, der hverken er bange eller alt for selvhøjtidelige. Dem venter jeg gerne på.

Fremhævet af Journalisten
Søren Esterhazy
26.04.12 11:06
Re: JP indfører Facebook-krav i debatten

@Jørn gade. Antallet af kommentarer har endog meget stor betydning, for det er jo netop menigmands mulighed for at kommentere, som er hele meningen med avisernes debatfora. Hvis der er få eller ingen kommentarer, indikerer det, at store dele af danskerne føler sig udelukket fra at deltage i debatten, og det kan da ikke være meningen i et demokrati.

Kommentarernes gennemsnitlige sproglige og argumentmæssige kvalitet er på Jyllandsposten gået samme vej som antallet af kommentarer - NED! 

Fremhævet af Journalisten
Denne artikel er lukket for kommentarer.
data_usage

SENESTE NYT

chevron_left
chevron_right
keyboard_arrow_up
Tilbage til toppen