JP indfører Facebook-krav i debatten

Jyllands-Posten indfører krav om, at du skal vise navn og billede fra Facebook for at debattere på nettet. I første omgang gælder stramningen blogs, men den kommer også til at dække nyheder.

Jyllands-Posten indfører krav om, at du skal vise navn og billede fra Facebook for at debattere på nettet. I første omgang gælder stramningen blogs, men den kommer også til at dække nyheder.

Tonen er blevet for grov under JP.dk's blogs. Derfor har redaktionen besluttet at indføre et krav om, at alle debattører logger ind via Facebook. Det betyder, at du skal turde vise navn og billede ved dine kommentarer.
 
"Fremover skal man logge ind med sin Facebook-profil for at få lov til at kommentere på blogs. Senere vil også nyhedsdebatten – Ordet er dit – blive omfattet af login-kravet," skrev JP.dk til læserne i går onsdag.
 
Debattører kan vælge, om de vil lade en kommentar på JP.dk optræde på deres Facebook-profil. Dermed kan debatten sprede sig i debattørernes netværk.
 
JP.dk tager eventuel kritik på forskud. Tidligere har nyhedssites, der har luget ud i anonyme kommentarer, fået kritik for at begrænse debatten.
 
"Nogle vil måske mene, at det er en indskrænkning af den frie debat, men faktisk giver det den enkelte debattør større udfoldelsemuligheder. Mens Jyllands-Posten kan fjerne en upassende kommentar fra det offentlige rum, kan vi ikke slette den helt. Kommentaren vil fortsat være synlig for den person, der har skrevet den, og vedkommendes Facebook-venner. På den måde kan debatten fortsætte i netværket, og man står selv til ansvar for sine ytringer," skriver JP.dk. 
 
For nylig har politiken.dk også indført et filter. Det bygger på et samarbejde med Folkeregistret, og her skal debattører ud over navn også opgive adresse og fødselsdato for at kunne lægge en kommentar. 

17 Kommentarer

Søren Esterhazy
26. APRIL 2012
Re: JP indfører Facebook-krav i debatten

@Jørn gade. Antallet af kommentarer har endog meget stor betydning, for det er jo netop menigmands mulighed for at kommentere, som er hele meningen med avisernes debatfora. Hvis der er få eller ingen kommentarer, indikerer det, at store dele af danskerne føler sig udelukket fra at deltage i debatten, og det kan da ikke være meningen i et demokrati.

Kommentarernes gennemsnitlige sproglige og argumentmæssige kvalitet er på Jyllandsposten gået samme vej som antallet af kommentarer - NED! 

Henrik Lind Jørgensen
11. APRIL 2012
Re: JP indfører Facebook-krav i debatten

Kære Kristian

Nu er jeg ikke specielt højtuddannet, så jeg ved ikke, hvad de højtuddannede risikerer, hvis de giver udtryk for deres holdninger - ud over, at de vel risikerer, at nogle ikke er enige med dem, eller synes, at deres holdninger ikke er specielt dannede. Men det kan man vel godt komme over, hvis man har gået på universitetet i fem-seks år?

Man kan ikke være venner med eller enige med alle. Det er jo fair nok.

Før Jyllands-Posten indførte Facebook-login skulle man stadig angive navn og by, og det var offentligt. Derfor ville det være relativt nemt for både en afrikaner og en offentligt ansat at komme efter lektoren eller ingeniøren, hvis de skrev noget, der ikke faldt i god jord.

Så jeg kan egentlig ikke se, hvad problemet er.

Hvis man ikke vil stå ved sine holdninger, så må man holde dem for sig selv. Så kan der måske blive plads til de højtuddannede, der hverken er bange eller alt for selvhøjtidelige. Dem venter jeg gerne på.

Jørn Gade
10. APRIL 2012
Re: JP indfører Facebook-krav i debatten

På nogle af indlæggene her kunne man forstå, at vigtigheden i en debat afspejler sig i antallet af kommentarer.
Jeg har et par gange reageret på nogle debatter på DRs hjemmeside, men har jo set udmærkede indlæg forsvinde i total hovedløs tilsvininger. Jo grovere, jo sjovere, tror jeg nogen tænker.
Det er jo ikke debat, og det er ikke spor seriøst. Den slags gider jeg da ikke at tage del i. Så hellere færre, men vigtigere indlæg.
Også jeg har da fået kommentarer/svar på mine avislæserbreve - og vel at mærke mærkelige og lidt ubehagelige hilsner med posten fra nogen, der ikke skrev afsender på kuverten. Men hva'? Så har jeg da også fået en masse mundtlige kommentarer fra mine venner.

Lars B. Jørgensen
9. APRIL 2012
Re: JP indfører Facebook-krav i debatten
Hvad er Facebook inlogging?
Luci Smith
9. APRIL 2012
Re: JP indfører Facebook-krav i debatten

BBC gjorde det samme med WHYS og jeg stoppede med at bruge det. Har selv været ude for både positive og chikanerende respons tidligere p.gr.a. indlæg og læserbreve, for ikke at tale om optakt til stalking, der blev hurtigt stoppet.

Hvis man indfører det samme politik på Nationen og andetsteds, så vil jeg stoppe med at kommentere. Er  heller ikke interesseret i, at fb venner skal læse det. Så gode venner er jeg sgu ikke med nogen. Og jeg er ikke interesseret i, at fb har kopi af alt det, som jeg foretager mig.

Flere