JP i samarbejde med egyptisk dagblad

For at styrke dækningen af opbruddet i Egypten har Morgenavisen Jyllands-Posten besluttet at indgå en aftale med det egyptiske dagblad Al-Masry Al-Youm. Samarbejdet varer dog kun en lille uge.

For at styrke dækningen af opbruddet i Egypten har Morgenavisen Jyllands-Posten besluttet at indgå en aftale med det egyptiske dagblad Al-Masry Al-Youm. Samarbejdet varer dog kun en lille uge.

Læserne af Jyllands-Posten kan således fra i dag og til og med på søndag den 20. januar læse på dansk, hvad der står skrevet i den egyptiske avis. Al- Masry Al-Youm leverer hver dag stof til en daglig side i Jyllands-Posten.

"Dækningen i vestlige medier af uroen i Egypten er i sagens natur set gennem vestlige briller. Vi vil også gerne opsøge det egyptiske udgangspunkt og lægger derfor spalteplads til en masse egyptiske stemmer i den kommende uge. Det kan ikke andet end nuancere vores i forvejen omfattende dækning. Vi forventer os meget af samarbejdet," siger ansvarshavende chefredaktør Jørn Mikkelsen, Jyllands-Posten.

Udlandsredkatør Flemming Rose forklarer videre, at hensigten er at give læserne et ufiltreret indtryk af, hvad egyptiske kommentatorer mener, og hvad lokale journalister rapporterer om de omvæltninger, der i disse uger skyller hen over den arabiske verdens folkerigeste land.

Den første egyptiske artikel offentliggøres i dagens udgave af Jyllands-Posten og kan læses her.

Der er overordnet tale om en specialaftale med Al-Masry Al-Youm samt Dansk-Egyptisk Dialoginstitut i Kairo. Al-Masry Al-Youm blev etableret i 2002 og er i privat eje af Egyptisk Institut for Journalistik, som er ejet af adskillige egyptiske forretningsmænd.

Avisen beskriver sig selv som liberal uden et politisk ståsted, men den var kritisk over for Mubarak-styret – herunder præsidentens søn Gamal Mubarak. Og avisen overtrådte jævnligt de usynlige grænser for, hvad medierne måtte – og ikke måtte. Af samme grund har nogle af avisens medarbejdere været anholdt.

0 Kommentarer