JP har ansat 5 journalister til ny gravegruppe

Jyllands-Posten fik mere end 200 ansøgere. Nu er den ny gravegruppe på plads. Desuden har JP ansat et par andre journalister. Læs her, hvem de nye medarbejdere er. 

Jyllands-Posten fik mere end 200 ansøgere. Nu er den ny gravegruppe på plads. Desuden har JP ansat et par andre journalister. Læs her, hvem de nye medarbejdere er. 

Med ansættelsen af fem nye journalister har JP fordbolet antallet af gravere på avisen. De nye medarbejdere er knyttet til henholdsvis indlandsredaktionen og erhvervsredaktionen.

"Vi har haft flere end 200 ansøgere til grave-jobbene og stillingen på udland, så det er nogle af branchens bedste folk, vi får ind. Jyllands-Posten bliver en stærkere og skarpere avis. Vi glæder os til at komme i gang," lyder det i en pressemeddelelse fra nyhedschef Pierre Collignon, der er chef for graverne på indlandsredaktionen.

De fem job som undersøgende journalister, der blev slået op for nylig, er besat af en blanding af interne og eksterne kandidater.

Indlands gravegruppe vil fra 1. december bestå af:

  • Orla Borg
  • Morten Pihl
  • Lars Nørgaard og
  • Christina Agger

De tre førstnævnte er interne folk. Christina Agger, 38 år, hentes udefra. Hun har senest dækket integrationsområdet på Kristeligt Dagblad, mens hun tidligere på Nyhedsavisen afslørede flygtningeadvokater og gigtlæger.

Gruppen bliver en integreret del af Indland, og den skal virke som en motor for bedre journalistik på hele redaktionen.

Gravegruppen på erhvervsredaktionen består af:

  • Niels Sandøe
  • Thomas G. Svaneborg
  • Jesper Høberg og
  • Kristoffer Brahm

Et hold, hvis medlemmer mellem sig deler fem nomineringer til Cavling-prisen inden for de seneste seks år.

"Vi vil fokusere på de væsentlige historier, som stærke interesser i erhvervslivet ønsker at begrave. Der vil ikke blive tale om en isoleret enklave af undersøgende journalister. Sammen med kollegerne på de relevante stofområder skal de udvikle journalistikken på branchens de facto eneste undersøgende erhvervsredaktion yderligere," siger erhvervsredaktør Steen Rosenbak.

Besættelsen af jobbene som undersøgende journalister har derudover givet plads til flere andre nye navne på JP:

Leny Malacinski, 35 år: Journalist og forfatter til bogen "Den dag, jeg opdagede, at jeg var undertrykt".

Birgitte Dyrekilde, 37 år: Kommer fra en stilling som undersøgende reporter på dagbladet Børsen, hvor hun igennem de seneste tre år har præsteret gentagne eksempler på fremragende journalistik. Senest da hun i sommer afslørede, at økonomien bag Eik Banki lå i ruiner, få uger inden banken gik ned med flaget.

Bo Nielsen, 37 år: Kommer fra en stilling som finansjournalist hos Bloomberg News i København, hvor han under finanskrisen med stor indsigt skrev om nogle af det internationale finans- og valutamarkeds mest komplicerede temaer.

Jyllands-Posten mangler at besætte endnu et job på penge-redaktionen, før hele rokaden er på plads.

0 Kommentarer