JP-fotograf under beskydning i Libyen

Jyllands-Postens fotograf Nils Hougaard måtte flygte fra ildkamp, da han prøvede at komme til Libyens hovedstad Tripoli.

Jyllands-Postens fotograf Nils Hougaard måtte flygte fra ildkamp, da han prøvede at komme til Libyens hovedstad Tripoli.

Selvom oprørerne i Libyen er trængt helt ind i Moamar Gaddafis hovedkvarter i den libyske hovedstad Tripoli, er Libyen endnu ikke et fredeligt land at rejse i. Det måtte fotografen Nils Hougaard sande, da han i går prøvede at nå frem til den borgerkrigshærgede hovedstad.

Onsdag morgen tog Nils Hougaard af sted fra Tunesien i forsøget på at støde til Jyllands-Postens korrespondent Gunnar Willum i Tripoli. Han fik et lift med en ambulance og en venlig sjæl, der satte ham af ved en bro cirka 20 kilomenter uden for Tripoli. Nils Hougaard prøvede at finde et lift videre, men pludselig kom broen under beskydning.

»Jeg kastede mig om bag en betonpille. Her lå jeg helt fladt, indtil der kom et ophold i skyderiet. Jeg fik min skudsikre vest og min hjelm på og rutschede ned ad en lang betonrampe, hvorefter jeg spænede væk fra ilden," fortæller Niels Hougaard til jp.dk.

Under flugten stødte han på en bevæbnet libyer, og Nils Hougaard søgte tilflugt i hans hus. Her kunne han høre, at skyderierne fortsatte og endte med at tilbringe natten i huset.

»Det var virkelig ikke morsomt. Der er absolut ikke fred i Libyen endnu,« siger Nils Hougaard til jp.dk.

0 Kommentarer