JP: »Det stærkeste ansøgerfelt, jeg har set i min karriere«

JP har ansat to "fremragende fortællere" til ny feature-satsning med arbejdstitlen "JP Weekend". Begge skriver for Zetland. »De læsere, som vil betale for journalistik i dag, vil gerne have samme kvalitet og lækkerhedsfølelse, som når de sidder med en roman,« siger chefredaktør Pierre Collignon

Før sommerferien søgte Jyllands-Posten to “fremragende fortællere” til en ny feature-satsning. De to fortællere er nu ansat, bekræfter chefredaktør Pierre Collignon.

»Det her er et led i vores generelt højere prioritering af formidling, som vi har været i gang med i længere tid. Vi tror rigtig meget på værdien af længere fortællinger og det skrevne ord. De læsere, som vil betale for journalistik i dag, sætter pris på god formidling og visuel lækkerhed. De vil gerne have samme kvalitet og lækkerhedsfølelse, som når de sidder med en roman,« siger Pierre Collignon.

Han ser den revival, som feature-genren med blandt andet Zetlands singler oplever i disse år, som et resultat af medieudviklingen.

»I et kaotisk og konstant opdateret nyhedsbillede er der en tørst blandt vores læserne efter mentalt set at kunne gå offline og ned i tempo,« siger Pierre Collignon.

Stærkt ansøgerfelt

De to nyansatte er Isabella Alonso de Vera Hindkjær (23) og Ida Nyegård Espersen (28 år). De to fortællere er begge freelancejournalister og har begge skrevet singler til det journalistiske forlag Zetland.

Pierre Collignon fortæller, at ansøgerfeltet til de to stillinger var imponerende.

»Det er det stærkeste ansøgerfelt, jeg har set i min karriere. Både mængden af ansøgere, men også niveauet, var helt eminent højt. Og de to, vi har ansat, var de bedste. Det er to fantastiske fortællere, som har en intelligens og dybde, der gør, at de kan lave mere end bare skæve reportager og farverige fortællinger. Kunsten for featurejournalistikken er, at den skal gøre læseren klogere med kant og masser af perspektiv,« siger chefredaktøren.

De to nye medarbejdere starter begge 1. december.

Kræfterne skal koncentreres omkring weekenden 

I en intern mail til JP’s medarbejdere, som Journalisten er i besiddelse af, lyder det, at de to featurejournalister skal være en del af “den nye sektion JP Weekend, som vi forventer kommer i slutningen af januar 2015”.

Til Journalisten siger Pierre Collignon dog, at navnet “JP Weekend” er en arbejdstitel, og at de præcise rammer for feature-satsningen endnu ikke ligger fast.

»Det arbejder vi stadig på. Men vi har gang i et udviklingsprojekt for at lave et bedre weekendtilbud. Og vi satser på, at det mest er omkring weekenden, at vi skal bruge deres kræfter,« lyder det fra chefredaktøren.

Om de to ansatte

Isabella Alonso de Vera Hindkjær er uddannet fra SDU og fik udgivet sin hovedopgave ”Den forunderlige fortælling om min mor og flugten fra kriselandet” hos Zetland. Singlen vandt en Kravling-pris. Hun har også skrevet singlen “Den stuerene” om Kristian Thulesen Dahl og Dansk Folkeparti, og “En alternativ begyndelse” om Uffe Elbæks nye politiske projekt Alternativet. Hun har været freelancer efter endt uddannelse.

I den interne mail fremhæver JP’s ledelse, at Isabella Alonso de Vera Hindkjær har vundet flere priser, blandt andet en Kravling-pris, Den Fynske Bladfonds Pris og KaJO’s pris.

“Priser eller ej. Isabella er først og fremmest en dygtig skribent og et behageligt menneske, som vi med rette kan forvente os meget af,” lyder det.

Ida Nyegård Espersen er uddannet fra DMJX med et semester ved American University of Beirut. Efter endt uddannelse i 2012 har hun bl.a. skrevet for Euroman, Ud&Se samt Journalisten. Hun har hos Zetland skrevet singlerne “Redaktøren for det hele” om redaktør Simon Andersen og ”Stegt flæsk – en arbejdsmarkedsthriller” om konflikten omkring Restaurant Vejlegården.

“Ida er en meget dygtig skribent og en menneskelig hvirvelvind, der ved siden af sin nuværende freelance-butik også underviser og holder foredrag på diverse uddannelser i kunsten at lave fortællende journalistik og lange portrætter,” lyder det i mailen.

I den interne mail lyder det, at JP Weekend forventes at udkomme første gang i slutningen af januar 2015.

0 Kommentarer