Nyhedsoverblik

data_usage
chevron_left
chevron_right
08:34 14.06.2022 Kerstin Bruun-Hansen

JP beklager kommentar om Sofie Linde og Amber Heard: Skulle aldrig være bragt

JP beklager kommentar om Sofie Linde og Amber Heard: Skulle aldrig være bragt

Sofie Linde. Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix

Jyllands-Posten beklager i dagens avis en kommentar bragt i weekenden, der ifølge rettelsen forbryder sig mod avisens etiske retningslinjer og aldrig skulle have været bragt.

Der er tale om en kommentar om den nylige dom i retssagen mellem de amerikanske skuespillere og tidligere ægtefæller Amber Heard og Johnny Depp skrevet af dr.phil. og forfatter Marianne Stidsen og selvstændig rådgiver Torben Haugaard.

I indlægget sammenligner de to Amber Heard-sagen med Sofie Lindes tale, der startede anden bølge af MeToo-debatten herhjemme, og som ifølge Stidsen og Haugaard heller ikke blev verificeret, fordi hun ikke har villet afsløre identiteten på krænkeren.

Herudover spekulerer forfatterne i, om sagen overhovedet har fundet sted, i hvert fald i den form, som Sofie Linde beskrev det, og det menes, at hun – som Amber Heard – har fordrejet historien.

”De to forfattere har imidlertid ingen dokumentation for disse påstande mod en navngiven person, men kun antydninger og spekulationer, der kan bakke kommentarens synspunkt op,” skriver JP i beklagelsen i dagens avis.

SENESTE NYT

Flere nyheder