Nyhedsoverblik

data_usage
chevron_left
chevron_right
13:33 04.06.2021 Anna Sol Jørgensen

Joy Mogensen: Regeringen er enig med DJ i mange forslag til ny medieaftale

Dansk Journalistforbund (DJ) opfordrer Folketingets partier til at gå i gang med at forhandle en ny medieaftale, der kan samle bred politisk opbakning, og som har fokus på lokale og regionale medier, styrkelse af dansk public service og støtte til innovation og nytænkning.

Det fremgår af DJ’s forslag til en ny medieaftale.

Og regeringen er enig i mange af punkterne, lyder det i en pressemeddelelse fra Kulturministeriet.

”Det er godt at se, at regeringen og DJ på lange stræk har samme ambitioner for et nyt medieforlig,” siger kulturminister Joy Mogensen (S) i pressemeddelelsen.

”Jeg er også glad for at se, at DJ vil styrke den lokale og regionale journalistik og fremme innovation. En vigtig ambition for regeringen med det kommende medieforlig er at styrke journalistikken, der i øjeblikket er under pres. Den skal have bedre kår for at øge tillid til medier og den offentlige samtale og nå flere,” tilføjer hun.

DJ lægger også op til, at store techvirksomheder som Google og Facebook skal betale et mediebidrag ved at betale medier og andre rettighedshavere for det stof, der bliver anvendt på platformene.

Også på det punkt er der opbakning fra regeringen.

”Overordnet set er jeg enig med DJ i, at de globale techvirksomheder skal yde et større bidrag. Eksempelvis udfordrer det sammenhængskraften i vores samfund, når store globale techvirksomheder betaler en meget lav eller ingen skat. Ligesom DJ mener jeg også, at techvirksomhederne skal pålægges et større ansvar for indholdet på deres platforme,” siger Joy Mogensen i pressemeddelelsen.

Kulturministeren forholder sig ikke i pressemeddelelsen til, at DJ opfordrer regeringen til at finde flere penge til public service-indhold, efter at DR fra næste år er beskåret med 400 millioner kroner om året i forhold til 2018.

SENESTE NYT

Flere nyheder