Gennemsnitsalderen for nye studerende på DMJX og SDU ligger lige over 22 år. De studerende er blevet yngre, og det er mere godt end skidt, lyder det fra de to uddannelser.
De studerende, der i denne måned er startet på journalistuddannelserne på Syddansk Universitet (SDU) og Danmarks Medie- og Journalisthøjskole (DMJX), har lidt mindre bagage med sig. På SDU ligger gennemsnitsalderen for de nye studerende på 22,2 år ifølge skoleavisen Lixen. På DMJX ligger de seneste tal for gennemsnitsalderen lidt højere – 23,4. Dermed er gennemsnitsalderen på DMJX faldet med mere end et år siden efteråret 2005.
På DMJX i Aarhus, hvor der hvert år starter nye hold til februar og september, kan gennemsnitsalderen sagtens svinge med et år eller mere fra semester til semester. Solveig Schmidt, lektor og faglig leder på DMJX, forklarer til Journalisten.dk, at hvis en studerende er blevet optaget direkte efter gymnasiet, ønsker den studerende typisk et halvt års pause inden han eller hun starter på bunkeren i Aarhus. Derfor vælger de ofte først at starte til februar.
Og netop de helt unge studerende, der kommer direkte fra gymnasiet, har været med til at sænke gennemsnitsalderen. Men den formindskede livserfaring er ikke nødvendigvis et onde, lyder det fra de to uddannelser. I den nyeste udgave af Lixen, avisen på journalistuddannelsen på Syddansk Universitet i Odense, fremgår det, at gennemsnitsalderen for den nystartede årgang er lige over 22. Ungt, vil mange sige, men Peter Bro er positiv over for udviklingen.
»Det er en udvikling, der har stået på i snart flere år, og mens kritikere kan hæfte sig ved, at der måske mangler nogle livserfaringer i flokken af nystartede på Center for Journalistik, så kan vi andre måske glæde os over mere målrettede studerende, der har endnu har pensum og andre former for indlæring og lærdom fra gymnasier, HF og andre forberedende uddannelser med sig,« siger Peter Bro, centerleder for journalistik på SDU, til skoleavisen Lixen.
I Aarhus er de også glade for de yngre studerende.
»Der er forholdsvis flere problemer med at studere, når man først er kommet godt op i årene. Der er større problemer med at lave et godt studiemiljø med de ældre end med yngre. De yngre er simpelthen mere indstillede på, hvordan det foregår på en uddannelse, især i starten, hvor man skal tøjle at være sårbar og ikke være særlig god til faget endnu. Det kan være svært at acceptere for veletablerede, ældre studerende,« siger Solveig Schmidt til Journalisten.dk.
0 Kommentarer
Du skal være logget ind med dit DJ-login for at kunne kommentere på artiklen.